| Subcribe via RSS

Sniper

juni 26th, 2011 | Postad i Action, Film, Thriller av J

Thomas Beckett (Tom Berenger) är en av den amerikanska marinkårens farligaste män; en krypskytt, med en hel lista av dödade mål. I hans senaste uppdrag blev hans utkik dödad av en fientlig krypskytt – tack vare att ledningen skickat hämtning under dagtid, även om Beckett krävt hämtning efter nattens intrång.

När N.S.C. (National Security Council) får nys om att en panamansk rebelledare ska ha ett möte med sin finansiär/knarkkung skickar de in Beckett för att döda målen. Till sin hjälp får han rookien Richard Miller (Billy Zane), en S.W.A.T. tränad krypskytt som aldrig dödat någon. Men det uppdrag som skulle vara av varianten ”get in, get out” visar sig bli betydligt mer komplicerat än vad de tänkt sig från början…

Jag såg Sniper för över 10 år sedan för första gången på VHS och jag älskade den då – och det gör jag fortfarande. Storyn är rätt klassisk och vi har sett den bli filmatiserad många gånger, fast i olika former, men tack vare Berenger’s och Zane’s samspel och att det faktiskt rör på sig nästintill hela tiden filmen igenom gör att filmen blir en top notch rulle i mina ögon.

Sniper levererar både god action och en väluppbyggd stämning och spänning filmen igenom, samtidigt som de två karaktärerna vi får följa är intressanta att titta på – vilket gör att man får en viss medkänsla för dem. Nåväl. Jag sätter punkt där. Se filmen istället. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud