| Subcribe via RSS

Sniper 2

juni 26th, 2011 | Postad i Action, Film, Thriller av J

Strax efter dess VHS- och DVD-release fick jag nys om Sniper 2 och jag blev rätt förvånad. Varför? Enkelt; första filmen kom 1993 och den andra kom 2002. Det tog dem alltså 9 år att klämma ur sig den första uppföljaren till en riktigt suverän action/thriller. Här följer filmens story:

Thomas Beckett (Tom Berenger) har fått lov att gå i pension som krypskytt och har svårt att anpassa sig till ”vanliga” arbeten och har den senaste tiden bara jobbat med ströjobb lite här och där. Men CIA vill återinställa honom i tjänst för ett viktigt uppdrag; att eliminera General Valstoria (Peter Linka), en serbisk general som är ansvarig för etniska urrensningar. Beckett’s nya partner blir Cole (Bokeem Woodbine), som suttit i dödscell för att ha mördat en man och som blivit erbjuden att bli frisläppt om han medverkar i uppdraget. Det till synes enkla uppdraget visar sig dock vara mer komplicerat än vad Beckett trodde att det var från början…

Den första uppföljaren till den suveräna filmen ifrån 1993 är hyfsat okej. Filmen innehåller lite plottwistar, en del action och så rör det en del på sig filmen igenom, men inte på samma sätt som i den första filmen. Exempelvis blir det aldrig riktigt spännande och händelseförloppet blir ganska förutsägbart (såvida man aldrig har sett en actionfilm förr). Samtidigt så känns samspelet mellan Berenger och Woodbine inte lika starkt som det var mellan Berenger och Zane i den första filmen – karaktärerna känns nästan försumbara och man skiter egentligen i om de dör eller inte.

Tom Berenger må vara en riktigt bra skådis, men även om han gör bra ifrån sig i Sniper 2 så lyfter det inte filmen något vidare. Hyfsat okej hjärndöd action (med lite dödtid här och där), men ingenting man måste springa benen av sig för att få tag i och titta på.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud