| Subcribe via RSS

They Live

juni 1st, 2011 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

Nada (Roddy Piper) är en omkringdrivande man utan jobb eller hem som försöker att hitta någonting att göra. Han finner till slut ett jobb och en plats att spendera nätterna på – men hans lycka varar inte speciellt lång tid. Efter att polisen har gjort en raid mot stället där han spenderat sina nätter finner han ett par solglasögon som besitter en minst sagt underlig egenskap som får honom att vakna upp till det faktum att världen är styrd av utomjordiska varelser…

John Carpenter har gjort ett par riktigt bra (och klassiska) rullar i sina dagar och They Live är verkligen inte en av dem. Visst, den är inte genomusel, men den är inte så där värst bra heller. Det tar rätt lång tid innan någonting av intresse faktiskt inträffar, men samtidigt så är det långt mellan actionbitarna och de är på tok för få – filmen blir helt enkelt till en stor del jävligt seg.

Skådisarna är bra och så, men de kämpar mot ett rätt ojämnt manus. Utöver Piper ser vi även Keith David (som vi sett i Carpenter’s The Thing, Pitch Black och Requiem For A Dream) och Meg Foster (som vi också såg i en kort roll i Leviathan) i varsin viktig biroll. George ’Buck’ Flower (som vi har sett i en jävla massa filmer, oftast som luffare eller liknande) gör en kort och rätt oviktig roll, även om han blir ”viktig” i slutet. Effekterna är okej och makeupen på utomjordingarna är rätt frän. Men det lyfter inte filmen speciellt mycket. Filmens story är riktigt bra – men genomförandet och händelseförloppet är så trögt utfört att det känns mycket som att storyn blir sumpad.

Ja. Nej. They Live är en helt klart en av Carpenter’s sämre filmer – bättre än så här kan ju faktiskt karln prestera. Läs gärna också H’s korta recension av en Special Edition av filmen här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud