| Subcribe via RSS

Hellblock 13

juni 4th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Med ett par timmar kvar till verkställan av sin dödsdom berättar seriemördaren Tara (Debbie Rochon) tre skräckberättelser för sin kommande avrättare (Gunnar Hansen), baserade på ”rösterna” som tvingat henne att skriva dem under åren hon suttit i dödscellen.

I ”Watery Grave” blir en ung mamma hemsökt av hemska drömmar om hennes två försvunna barn – som tros ha drunknat i den närliggande sjön. I ”White Trash Love Story” bestämmer sig en trailer-trash fru att ge igen på sin misshandlande make igenom att använda häxeri, vilket inte riktigt går som planerat. I ”Big Rhonda” genomför ett kriminellt motorcykelgäng en blodritual tillsammans med deras nyaste medlem för en sedan länge död medlem – Rhonda (J.J. North). Men bikergänget ser inte vad deras nyaste tillskott egentligen är, men det gör Rhonda…

Det var ett tag sen jag såg Hellblock 13 och vad jag kunde minnas så var den riktigt bra – och yeah, det är den. Effekterna är rätt sisådär, de varierar lite i kvalité så att säga. Emellanåt ser de förvånansvärt bra ut, för att i nästa stund se väldigt plastiga ut (exempelvis avhuggna huvuden). Skådisarna är även dem förvånansvärt bra (bortse så klart ifrån Hansen, han är alltid awesome) -till större delen iaf.

Berättelserna i filmen varierar även dem i kvalité. Watery Grave har en småkuslig stämning över sig och passar perfekt som första storyn. White Trash Love Story är även den riktigt bra, men byter stil på filmen något. Big Rhonda är filmens svarta får och det hela blir ganska utdraget tills slutet av berättelsen som (i min mening) är awesome.. men berättelsen i helhet är mest seg.

Gillar man filmer med kortare skräckberättelser så tycker jag att Hellblock 13 är ett utmärkt val – åtminstone om man ska se till det stora hela. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud