| Subcribe via RSS

Delta Force / Delta Force 2: The Colombian Connection

januari 21st, 2008 | Postad i Action, Film av H

Delta ForceEn dubbelrecension av Chuck Norris’ äventyr som Scott McCoy i kampen mot elakingar (1986/1990). Delta Force 3 finns, men Chuck Norris är inte med, så who cares? Dessutom fick filmerna heta ”Styrka Delta Force” i Sverige – dvs ”Styrka Delta Styrka”.

Tyvärr är det någon månad sen jag såg ettan, så jag minns faktiskt nästan inget av den. Det kanske är en recension i sig? Jag minns slutscenen då Chuckan åker ifatt ett flygplan på en kulsprutebestyckad motorcykel. IMDb berättar att filmen rör en Libanesisk flygkapning vilket ringer nån svag klocka, men i allmänhet bara följer Chuckans klassiska ”terrorister är mänskligt avskräde och bör avrättas, heja Amerika”-stil. Lee Marvins sista film – kanske inte det bästa sättet att tacka för sig.

Delta Force 2Film nummer två hanterar det mänskliga avskrädet ”sydamerikansk knarkkung” och är handlingsmässigt lika lam som väntat. Chuck själv är dock i högform och levererar mycket bra fightingscener. Man måste dessutom förundras av knarkkungens beslut att bygga in en gaskammare i anslutning till vardagsrummet hemma.

Sammanfattningsvis är de båda filmerna Chuck Norris på rätt hög standardnivå. Inget att skriva hem om, men duglig söndagsunderhållning. Statens Biografbyrå (dvs filmcensuren) hade röjarskiva och gjorde 8 klipp (3 min 58 sek) ur ettan och 2 klipp (2 min 48 sek) ur tvåan.

2 Comments

2 Responses to “Delta Force / Delta Force 2: The Colombian Connection”

  1. Vrångmannen Says:

    Ååååh Statens biografbyrå.. På den tiden det begav sig var dom inte nådiga mot rullarna man gillade. Nuförtiden klipper dom ju inte alls i spelfilm. Konstigt hur det har utvecklats.


  2. Rikard Says:

    Delta Force är bland det bästa Chucken presterat. Första halvan flygkapfilm, andra god råaction. Tvåan är inte alls het men ändå fullt sebar.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud