| Subcribe via RSS

Dreadnaught

juli 14th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Martial Arts/Kung-Fu av H

Back in da dayz, 1981 för att vara exakt, så var Yuen Woo Ping inte riktigt den världskända actionkoreografen från ”The Matrix”. Men jag upprepar mig.

Dreadnaught” – vad titeln har med filmen att göra vet jag ej – är historien om skurken White Tiger som gömmer sig för polisen genom att ta jobb hos en teatergrupp. …ja, alltså, de vet väl inte hur han ser ut eller nåt. I alla fall.

Yuen Biao och hans fru (eller om det är syster, whatever, I forget) har en tvättfirma och han är alldeles för feg för att begära betalning av sina kunder. White Tiger har nån psykisk störning eller nåt antar jag, för han sminkar sig enligt omslagsbilden och lallar runt och försöker ha ihjäl folk, däribland Biao. Men Biao har via sin tvätterfarenhet ovetandes lärt sig kungfu-stilen ”tvåfingrar”!

Mja, det kanske inte låter så värst när jag berättar det sådär. Men filmen är rätt underhållande med rätt bra action, fin lejondans och lite finurlig humor. Duger!

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud