| Subcribe via RSS

Sucker Punch

juni 19th, 2011 | Postad i Action, Film av H

Det är nåt allvarligt fel på Zach Snyder. Först gör han remaken på ”Dawn of the Dead” som är svinbra. Sen gör han ”300” som är ett praktexempel på stil utan innehåll. Sen tillbaka igen med ”Watchmen” som i den långa versionen är ett utmärkt exempel på stil med innehåll. Sen nån film om ugglor som jag inte sett, och så nu ”Sucker Punch”.

Tio minuter in i filmen tröttnar jag på all slowmotion och börjar snabbspola. I fyra gångers hastighet ser jag tack vare textningens underbara hjälpsamhet handlingen ta form. Handlingen är extremt simpel och går ut på att en tjej som blivit inspärrad på ett mentalsjukhus skapar en fantasivärld där hon och ett par andra tjejer ska försöka rymma.

Alla karaktärer är extremt tydliga och ytliga, och bara en total idiot skulle kunna misslyckas med att ha räknat ut rymningsplanen långt innan tjejerna själva presenterar den.

Jag låter snabbspolningen stå på även genom en actionsekvens, för vem bryr sig om att kolla på när en tjej fightas mot ett par datorgenererade figurer? Speciellt inte när det ska hoppas och grejas i slowmotion hela tiden. Det är inte coolt, det är bara utdraget och tråkigt.

Ungefär 35 minuter in i filmen tröttnar jag rejält och hoppar framåt till 85-minutersstrecket. Det visar sig att INGENTING av intresse har hänt fram till dess. Sen slutar filmen lite sådär värdelöst tvetydigt: det var fantasi – fast kanske inte (jo, det var det). Bara piss. Starkt typiskt Zach Snyder-stiliserat, men likväl piss.

2 Comments

2 Responses to “Sucker Punch”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Sucker Punch Says:

    […] allting inte är baserat på hur “häftigt” slow-motion sekvenser är. Läs gärna H’s sågning av den här dyngan också. Tags: 2011, Action, Film, skräp, Zack Snyder No Comments Share/Bookmark […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » 2011: The Avslutning Says:

    […] Sucker Punch: “Tio minuter in i filmen tröttnar jag på all slowmotion och börjar snabbspola. […] Alla karaktärer är extremt tydliga och ytliga, och bara en total idiot skulle kunna misslyckas med att ha räknat ut rymningsplanen långt innan tjejerna själva presenterar den. […] vem bryr sig om att kolla på när en tjej fightas mot ett par datorgenererade figurer? [..] Det är inte coolt, det är bara utdraget och tråkigt.” […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud