| Subcribe via RSS

Gutterballs

juni 29th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Splatter av J

Efter stängningsdags på den lokala bowlinghallen utbryter ett bråk mellan två rivaliserande kompisgäng, som blivit insläppta av vaktmästaren för att spela mot varandra. Anledningen till bråket är att den hetsiga ledaren för ena gänget blivit nobbad av snyggingen i det andra gänget. Som hämnd för bråket våldtar grabbgänget tjejen.

Kvällen därpå kommer gängen tillbaka för att spela, men på poängtavlan dyker det upp ett nytt namn: BBK. Allt eftersom kvällen fortgår börjar gängmedlemmarna att mördas en efter en och dödskallarna raddas upp efter BBK’s namn på poängtavlan. Vem är mördaren? Och varför har denne ihjäl dem?

Efter att ha läst H’s recension på DVDKritik av Gutterballs blev jag genast intresserad; den här filmen verkade ju passa mig alldeles perfekt! Men döm då av min förvåning när filmen inte var så där värst…

Storyn är klyschig och händelseförloppet är fruktansvärt förutsägbart – såvida man inte är en komplett idiot eller rent av aldrig sett en film i hela sitt liv. Skådisarna är rätt hyfsade, men deras karaktärer är några av de största idioterna jag någonsin har sett i en film. Effekterna är till större delen rätt bra, men här och där förekommer det plast och litervis med uppenbart scenblod.

Filmens våld imponerade/chockade mig inte så där värst mycket heller. Exempelvis hade jag god lust att spola förbi våldtäktsscenen i början av filmen då filmen bara blev utdragen och tråkig under de sekvenserna. Filmen har ett par rätt intressanta sätt att ta kål på sina karaktärer, men det är verkligen ingenting märkvärdigt. Jag själv blev iaf inte speciellt chockerad och ryckte mest på axlarna när teamet bakom vräkte på med scenblod i floder.

Gutterballs är säkerligen chockerande och för mycket för dem som tycker att filmer så som Saw, Hostel eller dylika tortyr-skräckisar är ”over the top” – jag själv ville bara att filmen skulle ta slut. Filmen är hyfsad för vad den är, men det är absolut ingenting jag tänker rekommendera – oavsett om man tål den här typen av filmer eller inte.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud