| Subcribe via RSS

Thriller – en grym film

augusti 3rd, 2011 | Postad i Drama, Film, Thriller av J

Som ung blir Madeleine (Christina Lindberg) våldtagen, detta chockar henne så svårt att hon blir stum. Många år senare försöker hon att leva sitt liv så pass normalt det går tillsammans med sina föräldrar på deras gård. Större delen av pengarna som familjen får in går till talterapi åt Madeleine och när hon en dag missar bussen till en av dessa lektioner stöter hon på Tony (Heinz Hopf) – en till synes hygglig gentleman – som erbjuder henne skjuts in till stan.

Efter att ha bjudit henne på mat och dryck tar han med sig henne hem och drogar henne – för att sedan kalla på en kvacksalvare som effektivt förser Madeleine med ett heroinberoende. Tack vare det nya beroendet måste Madeleine prostituera sig för Tony för att kunna stilla sitt behov av heroin. Men det Tony inte vet är att Madeleine har planer för honom och hennes kunder…

Efter att ha blivit påprackad K Special: Censuren – En Thriller av H fick jag nys om den här svenska kultrullen från 1974, med Christina Lindberg i huvudrollen. I K Special såg – och verkade – den här rullen suverän. Det pratades om övervåld och sex i 2 timmar – liksom, hur kunde jag motstå? Nu när jag har sett Thriller – en grym film ångrar jag mig bittert. Vilken jävla dynga.

Första problemet (och ett tydligen väldigt vanligt förekommande sådant när det gäller Christina Lindberg filmer) är att filmen är så jävla seeeeeeeeeeeeeeg. Det händer ju ingenting (nästan iaf). Och när det väl händer något går det över fort och så blir det seeeeeeeeeeeegt igen. Andra problemet är att i sista halvtimmen av filmen börjar de slänga in lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååångaaaaaaaaaaaaaaaaaa sloooooooooooooooooooooooooow-moooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooootionsekvenser som är MINUTERLÅNGA. Alltså, visst, jag kan stå ut med slow-mo i filmer, men det här.. det här är jävlar mig överkurs. När jag sitter och spelar filmen i 3x hastigheten och börjar känna hur dampet kommer krypande då vet man (iaf jag) att filmen är seeeeeeeeeeeeeeeeg. Tredje problemet är att storyn är så jävla förutsägbar och tråkig att det inte hjälper filmen någonstans. Varför kallade de inte filmen helt enkelt för Thriller – en seg film?

Filmen innehåller – utöver långdragna och minuterlånga slow-motionsekvenser – även lite, lite våld (typ mot slutet av filmen) och ett par porrstandins under sexscenerna, vilket troligtvis påverkade att filmen blev totalförbjuden i Sverige. Filmen har dessutom en del trivia bakom sig, men den skiter jag i då jag faktiskt bara vill lägga den här dyngan bakom mig och fortsätta mitt liv ungefär som att jag aldrig hört talas om det här skräpet.

Vad än alla ultravåldsfilmnördar säger; se inte den här skiten, för guds skull. Undvik som pesten och låtsas som att du inte ens läst den här recensionen.

1 Comment

One Response to “Thriller – en grym film”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Thriller – En grym film Says:

    […] också J:s recension av filmen, och så kan ni Lindberg-fans som läser lägga ett bud på den Lektyr från 1971 som jag har med en […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud