| Subcribe via RSS

AVPR: Aliens vs Predator – Requiem

februari 2nd, 2008 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av H

AVPREn Alien inuti en Predator ombord på ett Predator-skepp föds och orsakar skeppets krasch på jorden utanför en liten småstad. Fullständigt förutsägbar action följer.

Något år innan man gjorde AvP nummer ett så läste jag ett av de manus man förkastat. Ett ganska bra manus, även om det inte var helt olikt handlingen i Alien³. Istället gjorde man en hyfsat fantasifull, men ganska ospännande film med Lance ”B-Film” Henriksen som utspelade sig på Nordpolen. Inför AvPR verkade man ha lärt sig av misstagen, och presenterade en slafsig trailer som lovade gott.

Förstås kommer här ordet ”tyvärr”. Tyvärr har man misslyckats ganska rejält med två viktiga punkter. Den första är actionsekvenserna, som i filmens två första tredjedelar är närapå omöjliga att följa. Det är oerhört dåligt filmat och redigerat. Det är heller inte varken läskigt eller spännande. Mot slutet kommer ett par bra scener, men överlag är det helt enkelt inte bra.

Den andra är att monstren i filmen är fullständigt utbytbara. Man accentuerar inte alls någon av monstrens personligheter. Det är bara lite monster som har springer runt och har ihjäl folk. Byt ut dessa Aliens och Predators mot vad som helst, och du har bara en vanlig ”monster i småstad”-film.

Denna speciella Predator-Alien som skapas i början av filmen får inte heller något direkt utrymme. Den ser bara lite annorlunda ut, men är i övrigt precis som en vanlig Alien. En stor besvikelse. Sammanfattningsvis är det inte mycket att se, men kanske duger för lite slapptittande.

1 Comment

One Response to “AVPR: Aliens vs Predator – Requiem”

  1. Bartie Says:

    Det kändes som om man sett allt värt att se i filmen i trailern. Jag blev sjukt besviken då jag hoppats på en ny ”värdig” alien film. Men ja, as if…


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud