| Subcribe via RSS

The Plague

juli 2nd, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Alla barnen under 9 år över hela världen hamnar i en sorts trans/koma samtidigt. De vuxna hittar ingen förklaring till det hela och med tiden kommer det inga svar. Tio år senare släpps Tom Russel (James Van Der Beek) ut ifrån fängelset, efter att ha dödat en man i ett slagsmål, och återvänder till sin hemstad – där hans äldre broder fortfarande bor tillsammans med sin son, som var ett av barnen som hamnade i transen/komat.

Tom är ute efter att ha bygga upp sitt liv på nytt, men hans ex-fru Jean Raynor (Ivana Milicevic) vill inte träffa honom tack vare vad han gjort. Men under natten börjar barnen (som nu mer är ungdomar) att vakna upp ur transen/komat – och börjar ursinnigt att döda de vuxna. En grupp överlevande vuxna försöker i kaoset att fly till en militärbas 6 mil utanför staden, vilket kommer bli lättare sagt än gjort…

Jag upptäckte snett efter att jag slängde igång den här filmen att jag hade sett den förr – runt releaseåret skulle jag tro – men jag kom inte ihåg någonting mer än början av den. Så, jag fortsatte att titta…

Filmen är sisådär. Även om det inträffar saker i filmen så är det på tok för mycket dödtid i den. Det snackas och snackas och det händer ingenting under vissa partier – och när det väl händer någonting så blir det inte direkt spännande eller intressant. Slutet är dessutom totalt värdelöst. Man får en väldigt, väldigt skev förklaring till varför saker och ting inträffade i filmen och (så som jag förstod det iaf) så handlade det någonting om hallelujah eller nåt.

Skådisarna är dock bra och trovärdiga, men de har ett väldigt svagt manus att arbeta med vilket gör att deras insats går till spillo. Effekterna är också bra, men försummas (återigen) av det svaga manuset. Men det är väl ungefär de här två elementen i filmen som är värda att se – storyn är bra, men händelseförloppet är så trögt och skevt att det blir ointressant i slutändan.

The Plague (som Clive Barker producerade för övrigt) är en okej film, men det är verkligen ingenting man måste ha i filmsamlingen där hemma.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud