| Subcribe via RSS

Piranha (2010)

juli 10th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Det är Lake Victoria’s årliga vårfest och 50 000 festglada ungdomar har anlänt till den lilla staden för att röja järnet. Men inte långt därifrån inträffar en jordbävning under ytan vilket lösgör en armé av förhistoriska pirayor, som troddes ha varit utrotade sedan 2 miljoner år. Det dröjer inte länge förrän vattenytan börjar färgas röd och en kamp på liv och död bryter ut bland festbesökarna…

Jag, som så många andra, var skeptisk till den här remaken av Joe Dante’s gamla klassiker och jag hade ärligt talat inga planer på att se den – vilket jag slutligen gjorde ändå. Alexandre Aja’s version av Piranha är vad man kan förvänta sig av den här mannen – blod, våld och tuttar – och jag gillar det, med det lilla undantaget att de envisats att använda sig av den förbannade 3D tekniken. 3D upplevelsen är säkerligen skitfrän – det är ju faktiskt en del skit som kommer flygande rakt mot tittaren i den här filmen – men som 2D upplevelse är den bara bra för vad den är.

Missförstå mig rätt, manuset är klichéefyllt till bredden, händelseförloppet är väldigt förutsägbart och 3D tekniken ser som vanligt ut som balls i ett 2D perspektiv, men filmen underhåller så pass att jag faktiskt står ut med 3D bullshiten och istället för att slänga saker på skärmen så lyfter jag bara lite grann på ena ögonbrynet och fnyser till åt skiten.

Skådisarna är av den typiska sorten för den här typen av film. Richard Dreyfuss (Jaws), Christopher Lloyd (Back To The Future filmerna), Ving Rhames och Eli Roth dyker upp i varsin kort roll, Elisabeth Shue (Hollow Man) har en större roll och porrstjärnan Gianna Michaels dyker även upp i en ytterst kort roll ungefär i mitten av filmen. Effektmässigt är filmen helt okej också. Firrarna i filmen är så klart datorgjorda och har en jäkligt grym design, men jag hade nog föredragit att se animatroner eller liknande istället.

Nåja. Piranha remaken från 2010 är bra för vad den är ur ett 2D perspektiv – och den slår 1995 års för-TV-skitremake av Piranha. En bra film, även om man inte behöver leta ihjäl sig för att få tag i den. Uppföljare kommer senare i år.

Läs gärna mina recensioner av originalfilmen, dess uppföljare och remaken av originalet från 1995.

1 Comment

One Response to “Piranha (2010)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Piranha 3D Says:

    […] ja… varför anstränga sig när J återigen redan har recenserat rullen? Jag håller med honom till stor del. Vissa effekter – primärt de datoranimerade […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud