| Subcribe via RSS

Solsidan – Säsong 1 – 2

juli 24th, 2011 | Postad i Komedi, TV av J

Alla har ju redan sett Solsidan, så jag skiter i storybeskrivning och hoppar direkt till vad jag tycker om säsongerna:

Säsong 1 är suverän. Till och från är det småsegt, men oftast sitter jag och gapskrattar åt dårarna Herngren och Rheborg – som står mest i fokus. Mia Skäringer och Josephine Bornebusch (som jag stör mig något så förbannat på emellanåt) gör bra jobb som frugorna till innan nämnda gubbar. Mona Malm är skitdryg som Herngren’s morsa och Henrik Dorsin är klockren som den överjävligt snåle Ove Sundberg. En mycket rolig säsong som levererar det jag som tittare vill ha – många sköna garv.

Säsong 2 är inte fullt lika rolig som säsong 1, men den har sina stunder då jag slänger bak huvudet och utbryter ett rejält gapskratt åt dårskapen som spelas upp framför mina ögon. Speciellt mycket mer finns det inte att tillägga kring säsong 2 egentligen. Den är lite svagare än första, men den brummar förbi rätt snabbt och smärtfritt ändå. Bring on nästa säsong.. om det nu kommer någon.

En sista grej jag vill nämna är att Henrik Dorsin kommer också att medverka i den kommande Kontoret – som är en svensk remake av den brittiska komediserien The Office – där han återigen spelar den genomsnåle Ove Sundberg, fast nu som chef för Svensk kontorshygien AB. Jag avslutar med ett citat som Henrik själv ska ha sagt: ”Det känns bra att bidra med någonting eget, det vill säga Ove, när man ska jobba med ett redan beprövat material som The office. Så att det inte bara blir en efterapning. Dessutom är det kul att få vara med i Sveriges, om inte världens, första kombinerade re-make och spin-offserie. En spin-make. Eller re-off.”.

Läs gärna H’s korta kommentarer om säsong 1 och säsong 2 också.

1 Comment

One Response to “Solsidan – Säsong 1 – 2”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Solsidan – Säsong 3 Says:

    […] gärna min recension av de två första säsongerna och H’s recensioner på säsong 1 och 2 också. Tags: 2012, Felix Herngren, Henrik Dorsin, Johan […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud