| Subcribe via RSS

Ripping Yarns

mars 10th, 2008 | Postad i Komedi, TV av H

Ripping YarnsMellan Monty Python-filmerna Holy Grail och Life Of Brian så gjorde Michael Palin och Terry Jones en kortfilm för TV kallad Tomkinson’s Schooldays. Den blev väl mottagen, och de erbjöds att göra en serie liknande filmer vilket blev serien Ripping Yarns, som mestadels utspelar sig på tidigt 1900-tal.

De nio avsnitten är väldigt ojämna. Stundvis roligt, men ofta segt. Det är helt enkelt inte tillräckligt skruvat, utan mer som vanliga kortfilmer med lite dumheter i. The Testing Of Eric Olthwaite är mer eller mindre humorbefriad bortsett från att Eric framställs som svagt förståndshandikappad. Grundpremissen i Across The Andes By Frog fattar jag inte ens – vad ska grodorna göra? Golden Gordon trodde jag först var en känga mot sportfanatiker, men det negateras helt av slutet.

Men avsnitt som Escape from Stalag Luft 112 B, Murder at Moorstones Manor och Roger Of The Raj är åtminstone godkänt underhållande och lyckas bättre parodiera klassiska historier. På det hela taget är dock Ripping Yarns en långdragen serie som inte är värt ansträngningen.

1 Comment

One Response to “Ripping Yarns”

  1. Vrångmannen Says:

    Måste kolla upp den här serien. Minns att jag såg den på TV när jag var liten och tyckte den var ganska skoj men då fattade man ju noll.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud