| Subcribe via RSS

Fira Med Ferris: Bueller… Bueller… Edition

februari 14th, 2006 | Postad i Film, Komedi av H

Ferris BuellerDu bör ju redan ha sett Fira Med Ferris, så jag fokuserar på bonusmaterialet i den här nya utgåvan. Av nån anledning saknas kommentarsspåret från den första utgåvan, och det var ett intressant sådant så det är lite synd. Istället får vi se över en timme med nya och gamla intervjuer, om allt från rollbesättningsprocessen till filmens tillkomst och dess bestående popularitet. En hel del intressant sägs, men en del ointressant snack bjuds vi också på i form av inspelningar från 1986 där huvudpersonerna intervjuar varanda. Vi får även höra Ben Stein, ekonomiläraren, berätta om sig själv och sin livsåskådning, och hur lycklig han är att folk fortfarande ropar ”Bueller…? Bueller…?” efter honom på gatan. Jennifer Grey är 2006 nästan oigenkännbar – jag hade aldrig sett att det var hon om det inte hade stått i bild.

Filmen då, håller den fortfarande? Absolut. Även fast jag kan filmen utantill så skrattar jag lika mycket tjugo år senare.

1 Comment

One Response to “Fira Med Ferris: Bueller… Bueller… Edition”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Ferris Bueller - TV-serien Says:

    […] 1990 gjorde man en tv-serie i 13 avsnitt baserad på filmen Fira Med Ferris. Givetvis är inga skådisar från filmen med, däremot ser vi en 21-årig och storhårad Jennifer Aniston som Ferris’ syster. Mamman spelas dessutom av Cristin Rose, numer känd som mamma Petrelli i Heroes. Ett intressant sammanträffande med det är att i Ferris-serien finns en återkommande karaktär just vid namn Petrelli. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud