| Subcribe via RSS

Route 666

augusti 3rd, 2011 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av J

Fred (Steven Williams), eller Rabbit som han kallas, är en tjallare och har blivit satt under vittnesskyddsprogrammet då det finns en överhängande fara att hans gamla arbetsgivare tänker sätta en kula i huvudet på honom och tysta honom för gott. Fred själv anser sig dock kunna ta vara på sitt egna arsle och beger sig ut i Arizona’s stekheta öken för att gömma sig där.

Men när federala agenter, ledda av Jack (Lou Diamond Phillips), lyckas hitta honom och tar honom i förvar dyker ett gäng torpeder upp för att fimpa honom. I stridens hetta flyr agenterna med Fred och i ett försök att ta sig ifrån maffian – och till domstolen där Fred ska vittna – svänger de in på en ökänd, avstängd och övergiven sträcka på motorvägen kallad ’Route 666’, efter att en grupp fängelsekunder omkommit där under mystiska omständigheter. Det dröjer emellertid inte länge förrän gruppen får klart för sig vad som hände med fängelsekunderna och varför sträckan fått namnet…

Det var bra många år sedan jag såg Route 666 (runt releasen, 2001, 2002 nånting) och vad jag kan minnas så tyckte jag att den inte var så där värst då. Nu när jag har sett om den så är den rätt hyfsad. Det är inget mästerverk, men det är vad man kan förvänta sig av en direkt-till-video-produktion.

Diamond Phillips är awesome som vanligt och Williams komiska gestaltning av Fred/Rabbit framkallar ett par sköna gapskratt. Dick Miller (ni vet han som gjort cameos i typ 3000 filmer, däribland Gremlins filmerna och Terminator?) gör en kort, kort cameo i början av filmen som bartender. Övriga skådisar är inte direkt nämnvärda, men gör helt okej ifrån sig.

Effekter och makeup (även om den ser lite underlig ut) ser bra ut, men tack vare ett väldigt långsamt manus och en småskakig kamera ser man inte speciellt mycket av den förstnämnda. Dessutom har de tryckt in slowmotion här och där i filmen under actionscenerna vilket gör att man mest lyfter på ögonbrynet och kliar sig i huvudet – det är helt enkelt inte behövligt, man hinner med ändå.

Mjae. Route 666 är en duglig direkt-till-video-produktion, utan tvekan, men det är absolut ingenting man bara måste se och bör leta ihjäl sig för att hitta. Men sen är frågan om man ens behöver spendera pengar på den heller. Hyfsad film, nästa.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud