| Subcribe via RSS

[REC]

mars 29th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

[REC]Ángela och hennes kameraman befinner sig på en brandstation en natt för att spela in ett inslag till programmet ”Medan Ni Sover”. De följer med på en utryckning till ett hus där en av hyresgästerna hörts skrika i sin lägenhet. De möter där polisen, och när de tagit sig in i lägenheten hittar de en galen tant som attackerar och biter en av poliserna. Plötsligt upptäcker de att hela huset omringats av en specialstyrka som blockerat alla utgångar och placerat hela huset i karantän. Vad är det som pågår?

[REC] är en spansk rysare som är riktigt bra. Man ser hela händelseförloppet genom kameramannens filmande, och det funkar bra för vi slipper amatörmässigt viftande typ Cloverfield/Blair Witch. Slutet drar ner betyget lite, men vägen dit är riktigt hygglig.

Regissören Jaume Balaguer har tidigare gjort flera skräckisar, så de tänker jag kolla efter. Amerikansk remake kommer såklart i höst, då med det värdelösa namnet Quarantine, men med Jennifer Carpenter (”Dexters” syster) i rollen som Angela.

Istället för att visa trailern, så visar jag istället det här råbra klippet där man filmat biopublik som ser på trailern. 😀

4 Comments

4 Responses to “[REC]”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [* REC] 2 Says:

  […] 2007 års oväntade och spanska skräcktopp [*REC] (recenserad här) så var det ju inte utan att man blev sugen när en uppföljare utlovades. Nu är den äntligen här, […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [*REC]³ Génesis Says:

  […] Recensioner av H: REC 1, REC 2. Recensioner av J: REC 1, REC 2, Quarantine (amerikansk REC-remake), Quarantine 2: The […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC]³ Génesis Says:

  […] recensioner av tidigare filmer som har någon som helst koppling till den här: Recensioner av H: [REC], [REC] 2, [REC]³ Génesis. Recensioner av J: [REC], [REC] 2, Quarantine (amerikansk remake av […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC] 4: Apocalipsis Says:

  […] slår till: H’s recensioner av 1an, 2an och 3an. Mina recensioner av 1an, 2an, 3an, Quarantine (amerikanska [REC]-remaken) och […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud