| Subcribe via RSS

The Long Kiss Goodnight

april 13th, 2008 | Postad i Action, Film av H

Kapade den här laserdiscen ihop med Earthquake för ett tag sen, och kände igår att det var dags för den. En film som, när den kom 1996, fick delad respons. Dels var det dom som snackade skit om filmen, eftersom Renny Harlin nyligen gjort Cutthroat Island som floppat stort. Även den filmen hade Geena Davis i huvudrollen, och de hade mellan filmerna dessutom blivit ett par. Logiken säger därmed att samma personers nästa film blir skit. Om filmen i fråga dessutom är en superhajpad, stor, dum actionrulle… ja, då kraxar olyckskorparna högt och länge.

Sen har vi de som bara tycker det är skitkul med stora, dumma actionrullar. Och The Long Kiss Goodnight är verkligen en sån. Det är full fart i stort sett hela tiden, överdrivna one-liners överallt, med pang-pang och explosioner vid varje möjligt tillfälle. En ypperlig popcornrulle.

Men det är ändå nåt fel på filmen. Nåt som förhindrar att man verkligen kan njuta av den. Dels är det väl Geena Davis’ fullkomligt oövertygande spion-alter-ego, dels är det vissa specialeffekter som är lite taskigt gjorda – samt de som är lite för överdrivna (ingen dålig handgranat där!) – men mest är det nog själva manuset som på nåt sätt känns helt ostrukturerat och fullt med luckor.

Dock måste jag ändå nämna manusförfattaren Shane Black. Den här killen skriver allt för få manus, fast han är en mästare på den här typen av film. Vad kan man annars säga om killen som skrev Dödligt Vapen, Den Sista Scouten, Den Sista Actionhjälten, Kiss Kiss Bang Bang – och inget mer. På över 20 år. Snacka om att jobba i stötar.

1 Comment

One Response to “The Long Kiss Goodnight”

  1. Vrångmannen Says:

    Shane Black SKALL hyllas. Det ryktades också om att han var hemlig manusdoktor på Rovdjuret men om det är sant vet jag ej. Han har dock en roll som soldat i rullen.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud