| Subcribe via RSS

Paprika

maj 6th, 2008 | Postad i Anime, Film, Sci-Fi av H

Superflummig och lurig, men riktigt bra film om en drömmaskin som stjäls. Med den kan man stiga in i andras drömmar, vilket kan användas till t.ex. terapi. Dock är det någon som hackar systemet och snart blandas drömmar ihop i ett virrvarr och folk förvandlas till galenpannor.

Paprika är en animefilm av Satoshi Kon som tidigare bland annat gjort den psykologiska thrillern Perfect Blue, ett av de tre segmenten i dramafantasyn Memories och den smått kryptiska serien Paranoia Agent. Jag skulle gärna se om den här på bio eller på en stor HD-skärm, för den är verkligen detaljrik och riktigt snygg, och surroundljudet är mycket välgjort. En generell rekommendation för en sånhär film är förstås omöjlig med tanke på ”vanligt folks” aversion mot anime och annorlunda filmer i allmänhet, men ni andra kommer säkert att gilla den på ett eller annat sätt.

1 Comment

One Response to “Paprika”

  1. Helt Perfekt Glob » The Girl Who Leapt Through Time / Toki O Kakeru Shôjo (2006) Says:

    […] och utspelar sig dessutom i modern tid. Yasutaka står dessutom bakom bokförlagan till Paprika (recenserad här). Dock har regissören Mamoru Hosoda inte mer än massproducerad Digimon och One Piece i […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud