| Subcribe via RSS

ChromeSkull: Laid To Rest 2

oktober 18th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Tre månader har gått sedan Tommy (Thomas Dekker) och en okänd kvinna (här spelad av Allison Kyler) lyckades stoppa den dödskallemask bärande galningen ChromeSkull (Nick Principe), som hade satt sitt sikte på kvinnan. Tommy lider fortfarande av minnena av sitt möte med ChromeSkull och bortgången av sin bästa vän.

Men när en ny mordvåg och försvinnandet av den unga Jess (Mimi Michaels) plötsligt inträffar tar kriminalaren King (Owain Yeoman), tillsammans med sina kollegor, kontakt med Tommy för att få hjälp att försöka hitta den, uppenbarligen inte döde, videofilmande galningen i kromad dödskallemask – innan det är försent för Jess…

När ett original är riktigt, riktigt bra är det inte helt ovanligt att dess uppföljare blir antingen totalt värdelösa eller bara hyfsat bra. ChromeSkull: Laid To Rest 2 hamnar någonstans mitt emellan där. Den är absolut inte lika bra som Laid To Rest, men den är inte heller usel utan har några handikapp som jag inte riktigt kunde se i den första filmen. Exempelvis börjar de utveckla den enkla och simpla storyn om ChromeSkull ifrån den första filmen till något betydligt mer komplicerat och sulligt än att bara låta honom vara den dödskallemask bärande mördaren som han var i den första filmen. Det är visserligen inget fel i att de försöker utveckla konceptet och komma på nya idéer, men ska de göra det så ska de också göra det rätt.

Men samtidigt så erbjuder även tvåan det vi alla vill se; gore, en och annan tutte och en skoningslös galning som slaktar folk (på ett par stycken ganska uppfinningsrika sätt). Skådisarna håller måttet och vi ser bland annat (utöver redan nämnda skådisar) slasher-veteranen Danielle Harris i en hyfsat viktig biroll. Effekterna och makeupen är top-notch och får troligtvis de flesta gorehounds där ute att dreggla pölar nere vid fötterna.

Nåja. ChromeSkull: Laid To Rest 2 är inte en perfekt uppföljare på samtliga punkter, men ska man se till det stora hela är det en bra film som inte riktigt når enda fram till sin föregångare. Sevärd – om man gillar den första.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud