| Subcribe via RSS

Världsrymden Anfaller / Invasion Of The Body Snatchers

maj 19th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Från himlen faller sporer ner och börjar binda sig med växter på jorden. Ganska snart upptäcker Elisabeth Driscoll att hennes mans personlighet är som förbytt. Hon berättar för sin vän Matthew (Donald Sutherland) att hon förföljt sin man och sett honom möta okända människor, utbytt paket och betett sig hemlighetsfullt i allmänhet.
Matthew tror att Elisabeth lider av en psykisk kris och låter henne träffa psykologen Kibner (Leonard Nimoy) som berättar att han mött flera personer den senaste tiden med precis samma upplevelser. Samtidigt börjar fler och fler uppföra sig mystiskt, och man upptäcker snart att stora frökapslar fungerar som kokonger för människokopior…

1978 gjordes denna klassiska remake av det klassiska originalet från 1956. Jag gillar den verkligen, och det är uppfriskande att se gamla filmer som inte nödvändigtvis följer benhårda storfilmsformler som det mesta nu för tiden. Ingen stor häftig introduktionsscen för att fånga damp-publiken, inga övertydligheter, oväntat slafsiga effekter och ett helt perfekt slut.

Man får även se en tidig roll av Jeff Goldblum, och Kevin McCarthy som hade huvudrollen i originalet har en liten kul biroll. Nu ska jag bara leta rätt på originalet, samt Asylums version Invasion Of The Pod People. 90-talsversionen samt den senaste inspelningen The Invasion med Nicole Kidman skiter jag i.

1 Comment

One Response to “Världsrymden Anfaller / Invasion Of The Body Snatchers”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » TV-tips Tis 9 - Tor 11 Sept Says:

    […] Världsrymden Anfaller från 1978 kan du se på Canal+ First 11:40, en klassisk och slibbig scifi-rysare med Donald Sutherland. Min recension här. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud