| Subcribe via RSS

First Blood, Rambo: First Blood Part II, Rambo III

maj 24th, 2008 | Postad i Action, Film av H

Med gott om tid på mig innan John Rambo 4 skulle ha premiär så skaffade jag mig de tre första filmerna i serien för att se om dom… men jag blev klar först nu. Så det tog bara typ ett halvår eller så. Nåväl.

First Blood är förstås esset i leken. Jag har lite svårt för fuckin’ Brian Dennehy, men storyn är suverän och spänningsnivån är hög. En klassiker som alla borde ha sett.

Rambo var förstås en av 80-talets mest omtalade filmer. Det var ett jävla tjat om hur många människor som dog och väggen i mitt rum hade en stor fin plansch av Stallone med pilbågen i högsta hugg. Såhär 23 år senare (ja, TJUGOTRE) är filmen väldigt tam, och det är faktiskt inte så mycket action som man minns. Lägg därpå att storyn inte är nåt vidare så får vi en film som inte riktigt håller längre.

Rambo III var ingen större hit när den kom, och den har väl varken blivit sämre eller bättre sen dess. Ryssarna är hyfsat stereotypa, men porträttet av de afghanska rebellerna ger en dimension av humanism som skapar en klockren övergång till fokuseringen på Burma i fyran. Actionscenerna imponerar väl inte direkt, dramatiken är sådär och Rambos one-liners levereras mycket trött. Inte mycket att se, kan man säga.

Bara att sätta sig ner och vänta på Rambo V som kommer nästa år.

1 Comment

One Response to “First Blood, Rambo: First Blood Part II, Rambo III”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » First Blood Says:

    […] Läs gärna H’s tankar kring de tre första Rambo filmerna här. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud