| Subcribe via RSS

Beats Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest

oktober 13th, 2011 | Postad i Film, Musik av H

Om du var ett fan av hiphop runt 1988-1994 som jag, så var du oundvikligen åtminstone ett medelmåttigt fan av A Tribe Called Quest. Även om du inte gillade rap så missade du säkert inte ”Can I Kick It?” i alla fall. Michael Rapaport var definitivt inte den killen jag väntade mig skulle göra en dokumentär på gruppen, men så blev det. ”Beats Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest” dokumenterar gruppens uppgång och fall, och jag sitter som klistrad hela vägen. Musiken är så jävla klassisk och jag återupplever tiden då deras skivor ägde med stor glädje. Jag inser att filmen inte ger någonting till ”vanligt” folk, det är inte som till exempel ”Anvil” där vi möter karaktärer som är intressanta för alla även utanför musikintresset, men för fansen är detta oumbärligt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud