| Subcribe via RSS

The Walking Dead – Season 1

november 10th, 2011 | Postad i Skräck/Rysare, TV av J

Jag skulle tro att varenda jävel redan har plöjt igenom säsong 1 nu när säsong 2 av The Walking Dead har kört igång, men eftersom jag precis orkat se klart säsong 1 tänkte jag skriva nåt kort om den iaf…

Polismannen Rick Grimes (Andrew Lincoln) blir under en polisinsats skjuten och hamnar senare i koma på sjukhuset han blir inlaggd på. Efter en tid vaknar han upp ur komat och finner att han är ensam och övergiven på sjukhuset. Han beger sig hemåt och börjar inse att saker och ting har förändrats; de döda verkar komma tillbaka. Han beger sig hem enbart för att mötas av ett tomt hus och bestämmer sig för att bege sig till Atlanta, där militären ska ha satt upp flyktingförläggningar för överlevande, för att leta efter sin fru och son…

Många av de som följer TV-serier som jag känner följer The Walking Dead och ser varje vecka det nya avsnittet och saker så som ”sjukt bra” har dykt upp i konversationer angående serien. Nu när jag har sett klart den första säsongen av The Walking Dead så vet jag inte riktigt om jag faktiskt kan hålla med dem…

Exempelvis är vissa scener utdragna till det yttersta och jag börjar helt enkelt fundera om det faktiskt ska inträffa någonting. Ett bra exempel är redan i det första avsnittet (aka pilotavsnittet, som ni kan läsa en recension på av H här), där Rick går i ungefär tusen år och sedan sätter sig på huk för att prata med en döing som ligger på marken i en park, för att ungefär tvåtusen år senare skjuta den i huvudet. Kan det bli mer utdraget? Dessutom är det många frågetecken som aldrig blir besvarade i den första säsongen och flera karaktärer som dyker upp får vi inte se röken av igen. Vad hände med dem? Försvann de bara? Och varför verkar de övriga karaktärerna till större delen bara skita i att de är borta?

Utöver det så finns det säkert mer att gnälla över – speciellt om man har läst serietidningarna den här serien är baserad på (vilket jag dessvärre inte har gjort). The Walking Dead TV-serien’s första säsong är hyfsad, men det känns ändå som att de kunde ha gjort allting betydligt tightare och betydligt bättre. Det hela känns så förbannat…. långsamt, på alldeles för många ställen. Jag hoppas säsong 2 är bättre i sitt utförande. Over and out.

6 Comments

6 Responses to “The Walking Dead – Season 1”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 2 Says:

  […] gärna min recension av den första säsongen […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 3 Says:

  […] gärna också mina recensioner av säsong ett och […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 4 Says:

  […] gärna mina recensioner av säsong 1, 2 och 3 och H’s recension av […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 5 Says:

  […] recensioner på säsong 1, 2, 3 och 4 samt H’s recension av […]


 5. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fear The Walking Dead – Season 1 Says:

  […] mina recensioner av The Walking Dead säsong 1, 2, 3, 4, 5 och H’s recension på TWD’s […]


 6. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 6 Says:

  […] H’s recension av pilotavsnittet och mina recensioner av säsong 1, 2, 3, 4 och 5 och säsong 1 av Fear The Walking […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud