| Subcribe via RSS

2001 Maniacs: Field Of Screams

november 21st, 2011 | Postad i Film, Komedi, Splatter av J

Ibland ser man en film man verkligen tycker om. Den kanske inte är perfekt i alla avseenden, men man gillar den verkligen. År 2005 kom remaken av 60-talsrullen Two Thousand Maniacs! (recenserad här), 2001 Maniacs (recenserad här), med Robert Englund i en av huvudrollerna. Det är just en sån där film för mig – den är inte perfekt i alla avseenden, men den är fan så jävla bra. Inte långt efter dess release fick jag nys, igenom IMDB så klart, att en uppföljare skulle komma med titeln 2001 Maniacs: The Beverly Hellbillys och jag kunde så klart absolut inte vänta på den. För tusan, en uppföljare till en så jävla bra film kan ju inte slå fel… eller?

Åren gick och uppföljaren släpptes slutligen 5 år efter sin föregångare, fast under titeln 2001 Maniacs: Field Of Screams, som fick en titeländring strax innan dess release. 2001 Maniacs: Field Of Screams tar vid ett år efter 2001 Maniacs och det är återigen dags för den årliga ”Guts N’ Glory”-festivalen i den lilla staden Pleasant Valley. Det här året uteblir emellertid utomstående besökare och borgmästaren Buckman (den här gången spelad av Bill Moseley istället för Robert Englund) och invånarna i Pleasant Valley bestämmer sig för att bege sig iväg för att försöka hitta lämpliga offer för deras festival. När de når Iowa stöter de på de blåsta systrarna Sheraton som tillsammans med ett TV-team håller på att spela in reality showen ”Road Rascals” – vilket så klart blir lämpliga deltagare i deras ”Guts N’ Glory”-festival…

Innan jag fortsätter skriva om den här filmen vill jag bara säga en sak. Jag skulle bra gärna vilja ge Tim Sullivan (regissören till båda 2001 Maniacs filmerna) en rejäl high-five. I ansiktet. Med en stol. Hur i helvete kan man ta ett så enkelt, klockrent och roligt koncept som 2001 Maniacs (som så klart är baserad på Two Thousand Maniacs!, fast som är desto mer skruvad) och göra en sån här jävla SKITFILM?

Till att börja med påminner 2001 Maniacs: Field Of Screams mer om en porrfilm än någonting annat. ”Skådespelarna” läser direkt ur manus, agerar träigt och spelar över något fruktansvärt samtidigt som deras karaktärer är några av de mest blåsta karaktärerna jag någonsin har sett i en film (nej, jag överdriver inte). Deras agerande får mig mest att vilja faceplanta de jävlarna med en kaktus.. eller ett bowlingklot. Den ende jag faktiskt tyckte var hyfsad (med ett ganska litet h) var Bill Moseley (Texas Chainsaw Massacre 2, Army Of Darkness), även om hans medverkan får mig mest att undra om han var pank när han fick erbjudandet att vara med i den här smörjan.

”Skämten” och ”humorn” i filmen är värdelös. När jag såg 2001 Maniacs för första gången skrattade jag högt bra många gånger, när jag såg den här dyngan garvade jag exakt tre gånger (vilket var mot slutet), i övrigt satt jag mest och lyfte på ögonbrynet och undrade om de bakom filmen själva tyckte att ”skämten” och ”humorn” i filmen var rolig.

Till skillnad från den första filmen ser effekterna i den här filmen ut som skit, stundtals. De scener då de faktiskt ser bra ut väger verkligen inte upp det plastiga och usla som följer därefter. Nivån på våldet är lite lägre än den första filmen om jag inte misstar mig, även om det dyker upp ett par stycken uppfinningsrika dödsscener i den här filmen också.

Händelseförloppet är dessutom en jävla pain. Även om det händer saker under filmens gång och det hela faktiskt rör på sig blir det aldrig intressant, hur mycket blod än Sullivan spolar ut över skärmen. Förutsägbar, trist, ointressant och uselt framförd skulle jag kalla 2001 Maniacs: Field Of Screams. Ja, alltså, om vi bortser ifrån scenerna med lättklädda damer och några av dödsscenerna, så klart.

2001 Maniacs: Field Of Screams är ett bra exempel på en uppföljare som aldrig behövde göras. Sullivan har (dessvärre) även planer på att göra en tredje installation i serien (2001 Maniacs: The Hellbillys Have Eyes) om dvd-försäljningen går bra på den här filmen. Hm..

Gillade du 2001 Maniacs? Skippa isåfall 2001 Maniacs: Field Of Screams.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud