| Subcribe via RSS

Night Of The Demons (2009)

november 4th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Det är Halloween och Angela (Shannon Elizabeth) annordnar en fest i den gamla Broussard herrgården, där det sägs ha ägt rum en seans 85 år tidigare som resulterade i 7 personers död då dessa kom i kontakt med demoner. Festkvällen blir emellertid kort då polisen stänger ner festen tack vare att Angela inte har tillstånd att ha en offentlig fest.

Ett par stycken av besökarna blir dock kvar och det dröjer inte länge förrän de inser att det kan ligga en sanning i myten om den gamla herrgården…

Jag är i regel emot remakes (som jag så många, många gånger tidigare har gnölat om i tidigare recensioner) och jag står fast vid det. Men här är faktiskt en remake som står sig jämte originalet (som är recenserat här tillsammans med dess två uppföljare) och frågan är ju faktiskt om remaken inte är BÄTTRE än originalet. Svaret på den frågan har jag emellertid inte då det var rätt länge sen jag såg originalet, så jag tänker inte spekulera mer i det.

Remaken är hur som helst en fin B-skräckis med ett par namn i filmindustrin man faktiskt känner igen (där är en till regel med remakes, ta alltid/oftast med enbart totalt okända/medelkända B-skådisar), så som Monica Keena (Freddy Vs. Jason), Shannon Elizabeth (Scary Movie), Bobbi Sue Luther (Laid To Rest), Diora Baird (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning), Edward Furlong (Terminator 2: Judgment Day) och Linnea Quigley (The Return Of The Living Dead).

Effekterna och makeupen ser riktigt bra ut, även om man får bortse ifrån ett par irriterande CGI-tingest som dyker upp mot slutet av filmen och de uppspeedade förvandlingssekvenserna som inträffar då och då. Storyn är inget märkvärdigt och en del klyschor och en del förutsägbarheter inträffar, givetvis, men vem tittar på en sån här film för att bli överaskad?

Night Of The Demons från 2010 är visserligen ingenting märkvärdigt, men jag gillar den.. kanske mest tack vare att den faktiskt är en bra B-film och påminner mig om de bra B-filmer från 80-talet, fast i modern tid. Sevärd rulle ihop med gänget och en påse chips.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud