| Subcribe via RSS

The Lovely Bones (extramaterialet)

oktober 31st, 2011 | Postad i Dokumentär, Film av H

Känner man till Peter Jackson så vet man förmodligen att han gör ganska extensivt extramaterial. Till exempel har dokumentärerna till Sagan Om Ringen-filmerna en speltid på ungefär två och ett halvt år. Extraskivan som följde med ”The Lovely Bones” (eller ”Flickan från ovan”, recension här) innehåller en dokumentär om filmningen som klockar in på någon minut under tre timmar.

Det är väldigt intressant – bra mycket bättre än själva filmen. Man har valt att bara dokumentera själva filmandet, och tar inte upp varken för- eller efterarbetet. Det är helt okej för mig, då efterarbetet förmodligen till stor del handlat om specialeffekterna som faktiskt är filmens svaghet. De scenerna är de tråkigaste, och intressant nog är den sista halvtimmen av dokumentären – då man filmar de specialeffektstunga scenerna – också den enda bit som är tråkig. Men de andra 2½ timmarna sitter jag som klistrad.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud