| Subcribe via RSS

Rare Exports

december 5th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare, Thriller av H

Första december. Vid finsk/ryska gränsen pågår en utgrävning i Korvatunturiberget. Långt ner i isen har man funnit… sågspån? Man spränger och gräver djupare för att finna det som döljs djupt i berget.

En dag före julafton på andra sidan gränsen, i en finsk by, har den lilla killen Pietari redan skådat en mystisk tomte som smygit runt. Samtidigt har en osedd best slaktat hundratals renar och förstört invånarnas inkomst för året. Man har gillrat en fälla för besten, men däri hittar man istället en gammal gubbe…

Den finska filmen ”Rare Exports” är en kul mysrysare där tomten och hans nissar inte nödvändigtvis är de snälla och glada figurer vi är vana vid. Bra är också att filmen spelas helt straight och inte som en komedi eller spoof som man kan vänta sig. Det är ändå rätt roligt och ibland ganska spännande. Inte en av historiens bästa filmer, men helt klart ett bra alternativ om du vill se en ny julfilm som dessutom inte är nåt äckligt Disney-sockersött.

1 Comment

One Response to “Rare Exports”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Rare Exports Says:

    […] H recenserade den här redan förra året i December och jag hade redan då planer på att se den och har haft den liggandes sedan dess, typ. Dumt val, om jag får säga det själv nu i efterhand när jag väl sett filmen. Av ren lathet citerar jag här storybeskrivningen H gav i sin recension av filmen: […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud