| Subcribe via RSS

Xtro II: The Second Encounter

januari 17th, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

I ett topphemligt underjordiskt komplex har forskare lyckats framställa en portal till en annan dimension. Tre stycken testpersoner går igenom portalen, men någonting på den andra sidan attackerar dem strax efter att de gått igenom och tappar kontakten med hembasen.

Ett gäng tungt beväpnade militärer skickas in för att gå igenom portalen och leta reda på testpersonerna. Kort efter deras ankomst lyckas emellertid en av testpersonerna att ta sig igenom portalen – men inte ensam. Någonting kom med denne igenom portalen och är nu lös inne i komplexet, som snabbt blir evakuerat så när som på militärerna och en handfull grupp med forskare som stannat kvar för att bekämpa det här ”någonting” och försäkra sig om att det inte når ytan.

8 år efter att den första, och minst sagt märkliga, filmen kom beslöt sig Harry Bromley Davenport att göra en uppföljare – mest tack vare att han behövde pengarna. Davenport hade på något sätt lyckats få tag i rättigheterna för namnet Xtro, men inte storyrättigheterna vilket gjorde att han fick lov att sätta manusförfattare på att skriva en helt ny story som inte hade ett skit med den första filmen att göra överhuvudtaget. Och personligen tror jag faktiskt att han gjorde helt rätt i det.

Xtro II: The Second Encounter är en B-film rätt och slätt, som kombinerar sci-fi, action och skräck i samma paket och vissa idéer som dyker upp i filmen kan man klart och tydligt se att de snott rakt av ifrån Alien-filmerna (känslan av rip-off av just dessa filmer finns även där). Skådespelarna är till större delen helt okej, så när som på en och annan sågbock som inte har framför en kamera att göra överhuvudtaget, samtidigt som effekterna faktiskt imponerar riktigt mycket. Helt ärligt så blev jag förvånad över hur välgjord monstret och gore-effekterna i den här filmen var. Manuset har lite plothål här och där och det märks rätt väl att man sitter och tittar på en B-film från tidigt 90-tal.

Xtro II: The Second Encounter är verkligen inte den bästa filmen i kategorin, men det är en klart underhållande B-rykare som rullar förbi utan några större problem. Är man dessutom ett fan av B-film så är det här ett klart val för filmkvällen. Helt klart godkänd film, även om man kanske kan föredra något större och bättre.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud