| Subcribe via RSS

Unknown

maj 6th, 2012 | Postad i Film, Thriller av J

Biokemisten Dr. Martin Harris (Liam Neeson) och hans fru Elizabeth (January Jones) anländer till Berlin för att delta på en konferens där en forskare och hans kontroversiella arabiska finansiär ska tillkännage ett genombrott i deras forskning. Medans hans fru checkar in på hotellet tar Martin en taxi tillbaka till flygplatsen för att hämta sin portfölj, som blev kvarglömd där. På väg tillbaka till flygplatsen blir Martin involverad i en trafikolycka och hamnar i koma i fyra dagar, enbart för att vakna upp utan någon identifikation och minnesluckor.

Martin bestämmer sig för att bege sig till hotellet där han och hans fru skulle bo för att leta reda på henne. När han anländer verkar det som att hans fru inte känner igen honom och att en annan man har tagit hans identitet. Vad är det egentligen som pågår…?

Unknown är en rätt standard thriller – plain and simple. Den har ett par twistar filmen igenom, men hänger man med under dialogerna och händelserna så kan man säkerligen pussla ihop hur allting ligger till innan upplösningen inträffar. Jag själv blev inte speciellt förvånad över upplösningen men tycker samtidigt att filmen är helt okej, även om den påminner starkt om andra filmer i samma kategori (exempelvis Flightplan, som jag recenserat här), där en person blir utsatt för något och som sedan inte blir trodd av någon i deras omgivning. Tempot i filmen är hyfsat högt och blir fläckvis smått spännande, men är samtidigt ingenting man direkt kan lyfta till skyarna för. Skådespelarna levererar och höjer filmen en aning.

Unknown är en hyfsad thriller som håller måttena rätt okej. Har man sett den här typen av thriller förr kan man troligtvis räkna ut hur den kommer sluta efter en stunds tittande, vilket på sätt och vis pajar konceptet lite grann.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud