| Subcribe via RSS

The Thing (2011)

december 20th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Då har jag sett remaken som är en prequel av Carpenters über-klassiker, och… tjaa… Det känns mest som en bortkastad chans. För den som är bekant med originalet så är handlingen rätt lam. Man vet ju hur många som överlever, liksom.

Lite folk samlas på en norsk bas i Antarktis eftersom man hittat ett rymdskepp och en varelse nere i isen. Man tinar upp isen och varelsen ställer till med ett helvete. Folk går åt i olika monsterattacker och det är lite smygande samt paranoia. Japp – det är precis samma handling som den första filmen.

Det är lite spännande ibland, men man misslyckas nästan helt med den totala paranoida stämningen i originalet. Monstereffekterna är delvis bättre och delvis sämre med uppenbar CGI, men även om originalet visade rätt mycket av monstret så gör remaken misstaget att visa det för ofta. Om ni förstår skillnaden.

Den kvinnliga huvudrollen (Mary Elizabeth Winstead från ”Scott Pilgrim vs The World”) är (som filmmakarna själv erkänner) mer en Ripley än en Kurt Russell, och även om jag inte har det minsta emot tuffa kvinnliga hjältar så är hon allt annat än övertygande. Den norska (egentligen danska) ledaren ska föreställa hänsynslös och elak, men står mest i bakgrunden och ser ut som en blandning mellan Renny Harlin och Kenneth Branagh. Ju längre filmen rullar desto mer kryper känslan av total meningslöshet fram, och i slutet tänker jag bara: ”Varför?”

2 Comments

2 Responses to “The Thing (2011)”

 1. Bo Sven von Bajskopf Says:

  Jag hajar inte riktigt vad alla klagar på. Filmen har fått så jäkla mycket skit. Jag vet inte om det är för att jag hade så låga förväntningar men hade verkligen väntat mig det värsta. Men jag tyckte inte det var så illa ändå. Alla klagar på att det är för mycket upprepning av originalet men jag hade klagat mer om de ändrat för mycket (tex låtit det utspelas i en stad eller vad som helst).

  Sedan är filmen långt från perfekt. Castingen är bitvis katastrof. Vad har tex Eric Christian Olsen att göra i filmen? Maken till malplacerad karaktär har jag nog inte sett någonsin. Filmen skall utspela sig 1982 men han känns som tagen direkt från vilken 4Sound-butik som helst 2011…
  Jag hade gärna sett mer av originalmusiken i filmen, något som man ÄNTLIGEN får i eftertexterna. Scenerna i eftertexterna tycker jag var lysande och knöt ihop det bra med originalet.
  CGI-effekterna spårade ur rejält mot slutet och det kändes nästan som man satt och kollade på något Xbox-spel till slut.

  Originalet är en av mina absoluta favoritfilmer så jag borde egentligen såga den här filmen. Men jag tyckte över lag att de gjorde mer rätt än fel.


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Thing (2011) Says:

  […] jag tycker ungefär samma sak om effekterna som H citerar jag ifrån hans recension av filmen: “Monstereffekterna är delvis bättre och delvis sämre med uppenbar CGI, men även om […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud