| Subcribe via RSS

2011: The Avslutning

december 28th, 2011 | Postad i Film, TV, Övrigt av H

Så ska det till att sammanfattas, film & tv-året 2011. Jag känner mig givmild idag och listar därför även film som kanske inte är solklara rekommendationer, men som ändå är rätt bra liksom. Ni fattar. Alla filmer är inte ens släppta i år. Skitsamma liksom. Dock vill jag speciellt framhäva ett par filmer först: (alla titlar är länkade till den fulla recensionen)

De bästa filmerna

Four Lions: ”Den här komedin […] är helt enkelt klockren. Man garvar åt det träffsäkra porträttet […] men samtidigt mår man lite svagt illa i magen […] Rekommenderas starkt.”

Tucker and Dale vs Evil: ”en enormt rolig komedi som tar alla klassiska skogsslasherklichéer och vänder bakfram på dem. Jag garvar mig halvdöd”

New Kids Turbo: ”en av de absolut roligaste filmer i år – om inte många år. Det här är helt enkelt skitroligt. Det är allt annat än politiskt korrekt, det svärs och härjas precis hela tiden och vi garvade oss halvt förlamade.”

De bra filmerna

Little Big Soldier: ”En rätt kul actionkomedi där Jackie mest är en klumpig fegis istället för den fighting machine han oftast spelar.”

RED: ” […] betydligt bättre än väntat. Jag hade skitkul i alla fall. En mycket underhållande popcornhistoria”

Devil’s Playground: Det är inte mycket nytt i storyn. […] ändå sevärt, inte bara för att det är bra gjort (inte en CGI-blodskvätt så långt ögat når) utan för att det faktiskt är spännande också.”

Dinner For Schmucks: ”jag sitter och asgarvar nästan hela filmen genom. Visst, vi ser snabbt varthän hela storyn barkar men resan dit är ett rent nöje.”

Trassel: ”Kul film med korta sånger, bra humor och spännande actionscener […] En av de bättre Disney-filmerna de senaste 20 åren.”

Jackass 3D: ”fläckvis helt sjukt, och inte sällan precis hur jävla roligt som helst.”

The Horseman: ”En hård och gripande hämndthriller”

Blood And Bone: ”Michael Jai White […] är så pass grym att jag inte bryr mig det minsta om hur tunn och förutsägbar storyn givetvis är. Han ger folk stryk filmen genom på ett mycket fint sätt.”

Let The Bullets Fly: ”en rätt galen actionkomedi med snabba repliker och en sorts tokhumor […] lite god underhållning.”

Sound Of Noise: ”fin humor, knepiga karaktärer och härlig musik som du bara måste stampa takten till.”

True Grit: ”Jeff Bridges i toppform […] En fin western med sköna karaktärer, toppendialog och lite fint pangpang.”

Trolljägaren: ”en finfin norsk rulle i bästa ”found footage”-stil. Effekterna är riktigt bra och det är finurligt och ganska underhållande. Betydligt bättre än jag väntat mig.”

Trust: ”riktigt bra, framför allt på grund av att det känns äkta.”

Fast Five: ”Man […] låter diverse folk slåss, skjuta och köra bilar och slutligen släpa runt ett stort jävla kassaskåp i en av de mest underhållande och sanslöst orealistiska biljakter jag sett på oerhört länge.”

Dogtooth: ”Svart underhållning med filosofiska funderingar”

The Human Centipede 2: Full Sequence (klippt version): ”får ettan att se ut som en Disney-film. Även i klippt skick.”

30 Minutes Or Less: ”god underhållning med ett par fina asgarv.”

Revenge: A Love Story: ”en stark och obehaglig thriller”

Rare Exports: ”en kul mysrysare där tomten och hans nissar inte nödvändigtvis är de snälla och glada figurer vi är vana vid.”

Super: ”Det är roligt, det är svart och det är våldsamt.”

Cowboys & Aliens: ”ett toppenbra matinéäventyr. Det är en bra popcornrulle helt enkelt.”

De bästa tv-serierna

”The Big Bang Theory” fortsätter att vara gapflabbsrolig och är helt enkelt den roligaste komedin på tv just nu.

Dexter: Säsong 6: ”har inte varit direkt spännande [..] I vilket fall så är det ändå bra och slutet är helt jävla toppen.”

NTSF:SD:SUV:: – Säsong 1: ”totala idioter, skurkarnas planer och hjältarnas försök att stoppa dem är idiotiska och ganska ofta är ingenting vettigt eller logiskt alls. […] det här är komiskt guld.”

De värdelösa skitfilmerna

Devil: ”Det är EXTREMT JÄVLA SUPERLÄTT att lura ut vem som är den skyldige efter bara typ 30 sekunder […] Skitfilm.”

Mannen Under Trappan: ”småspännande och lite läskig ända till slutet där det förstås visar sig att pappan inbillat sig allt eftersom han är psyksjuk. HATAAAAAAA”

Huset vid vägens ände: ”Jag ljuger inte när jag säger att filmens sista tio minuter består av en kille som går. Och går. Och går. Och går.”

Vampire Girl vs Frankenstein Girl: ”Jag är så arg på hur usel den här filmen är att jag knappt kan behålla fattningen. […] Det hela påminner om en ratad Bolibompasketch, skriven och skådespelad av en samling LSD-påverkade halvidioter. […] samma hantverk som från en förstaklassare på en nedbrunnen förskola. […] Skit i det här skräpet.”

Psalm 21: ”inte alls en skräckis, utan bara ytterligare en tråkig psykesskildring iklädd vargakläder. […] där egentligen inget läskigt faktiskt händer utom i någons huvud. […] billiga berättargrepp för att täcka över att den egentliga historien inte alls är spännande.”

Sucker Punch: ”Tio minuter in i filmen tröttnar jag på all slowmotion och börjar snabbspola. […] Alla karaktärer är extremt tydliga och ytliga, och bara en total idiot skulle kunna misslyckas med att ha räknat ut rymningsplanen långt innan tjejerna själva presenterar den. […] vem bryr sig om att kolla på när en tjej fightas mot ett par datorgenererade figurer? [..] Det är inte coolt, det är bara utdraget och tråkigt.”

Gutterballs: ”Gruppvåldtäkt som underhållning”

Wrecked: ”ENORMT utdraget och de 89 minuterna jag mestadels snabbspolar känns som femton timmar. Det är också helt jävla idiotiskt och sluttwisten är så jävla simpel att man bara blir förbannad. […] Se aldrig den här filmen.”

Mutants: ”Manuset är skrivet av Captain Obvious som avverkar varje klyscha i genren [..] bla di bla di fucking blaaaaaa.”


Så såg det alltså ut under året. Bra, va? Ni kanske fick några bra tips till mellandags/nyårsrean. Det var väl toppen? Gott nytt på er och så syns vi nästa år! Ajöss!

Tags: ,
1 Comment

One Response to “2011: The Avslutning”

  1. Lina Says:

    The Big Bang Theory har länge varit en favorit på teven här hos mig och den tycks aldrig bli tråkig.

    Och jag säger som du när det kommer till Devil, skitfilm.
    Sucker Punch var väll fin att titta på men även den var riktigt tråkig och dryg.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud