| Subcribe via RSS

Return Of The Family Man

januari 25th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

För tio år sedan påbörjade den nu mer beryktade seriemördaren ”The Family Man” (Ron Smerczak) sin karriär, men sitter nu mer bakom lås och bom efter att ha dödat ett flertal familjer. Under en fängelsetransport lyckas han emellertid att fly och beger sig till sitt hem, där allt började. Samtidigt anländer två grupper med ungdomar, som tror sig ska ha en skön helg, till huset enbart för att bli bemötta av en nedgången gammal kåk som knappt står upp längre – och snart anländer dess rättmätiga ägare också.

Slasherfilmer från 80-talet finns det ju gott om, både stora och små produktioner. Vissa är ruskigt bra, vissa är ruskigt usla. Och vissa hamnar någonstans emellan där. Den sydafrikanska slasherfilmen Return Of The Family Man från 1989 är en av de där filmerna som hamnar just någonstans mitt emellan. Filmen är på sätt och vis bedrövlig då filmen är betydligt mer lustig än läskig och ordet ”spännande” lyser starkt med sin frånvaro här. Majoriteten av alla mord (cirka 98% eller så) begås off screen, vilket drar ner betyget för filmen. Men det som samtidigt räddar filmen från att vara en fullständig snarkfest är de korkade karaktärerna, den totalt idiotiska ploten och de stendumma dialogerna som åtminstone fick mig att gapskratta flera gånger.

Return Of The Family Man är inte en bra film, men det är å andra sidan en kul och fruktansvärt cheesig slasherfilm från det sena 80-talet som föll mig något så när i smaken. Hade de haft en större budget och vågat visa mer av morden i filmen hade den nog legat högre på min skala än vad den gör. Gillar man cheesiga och IQ-befriade slasherfilmer kan det här dock vara en kul stund i soffan.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud