| Subcribe via RSS

Orgazmo

januari 25th, 2012 | Postad i Film, Komedi av J

När den kristne unge mannen Joe Young (Trey Parker) är ute och predikar gör han misstaget att välja regissören Maxxx Orbison’s (Michael Dean Jacobs) hus, som säger åt sina vakter att döda ”idioten vid dörren” som sabbade scenen de höll på att spela in. Joe i sin tur lyckas avvärja deras attacker med sina kunskaper inom kampsport, vilket imponerar på Maxxx som erbjuder honom huvudrollen i filmen han håller på att spela in: Orgazmo, som handlar om en sex superhjälte som slåss mot brottslighet med sin Orgazmorator och ChodaBoy, hans medhjälpare.

Joe tar, även om det strider mot hans tro, emot jobbet så att han kan betala för bröllopet han och hans flickvän planerat – som han inte berättar hela sanningen för om vad det är för roll han egentligen fått. Men när filmen blir en större succé än vad han räknat med och när han upptäcker att Ben (Dian Bachar), som spelar ChodaBoy i Orgazmo, har skapat en riktig Orgazmorator, börjar Joe inse vilken situation han har satt sig i.

Jag tror inte skaparna (och idioterna) bakom South Park – Trey Parker och Matt Stone – behöver någon närmare introduktion. Kanske inte heller deras film Orgazmo från 1997 behöver det heller för den delen. Orgazmo är hur som helst en sjukt rolig komedi där Parker och Stone blåser på med sin vanliga humor och gillar man deras andra produktioner (så som South Park och Team America: World Police) lär man inte bli besviken här heller.

Jag såg Orgazmo runt 1999 för första gången och har inte sett den igen förrän nu och jag måste nog säga att den faktiskt håller måttena än idag – även om jag kanske mindes den som lite mer snuskig än vad den faktiskt är. Nåja. Har man inte sett Orgazmo har man missat något och bör ta och införskaffa den asap. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud