| Subcribe via RSS

Straw Dogs

juni 8th, 2012 | Postad i Drama, Film, Thriller av H

Jag har dragit mig för att skriva den här recensionen eftersom jag känner att ”Straw Dogs” förtjänar en bättre recension än den jag tänker skriva. Den räknas som en klassiker, men personligen tyckte jag den var ganska dum.

Dustin Hoffman och hans unga vackra fru flyttar till den engelska landsbygden, där sluskarna som arbetar med deras hus är en samling råpuckon. En av dem är frugans gamla pojkvän och det slutar med en ambivalent våldtäkt följt av att alla får spel och folk skjuter varann.

Visst finns det en massa bra saker med filmen, t.ex. skådespeleriet. Sen finns det en massa dåligt med filmen, såsom karaktärer som uppför sig som påfrestande dumjävlar helt utan anledning. Ett plus för att filmen verkligen vill att du som tittare lite halvt ska tycka att det är tjejens eget fel som går runt och hetsar killarna, men när deras motivation enbart verkar vara att de är helt jävla störda så får man inte fram någon som helst tankeväckande frågeställning. Man tänker bara ”fan, vilka idioter” och sen är filmen slut.

Dustin Hoffman själv vill inte prata om filmen, utan har bara sagt att han inte gillar den och att han gjorde den för att han behövde pengar. Filmens kändisskap kan enbart attribueras till våldtäktsscenerna och övrigt våld som ledde till censurproblem i både England och USA. Nåja, det blev ju en ganska bra recension ändå.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud