| Subcribe via RSS

Bruce And The Iron Finger

februari 22nd, 2006 | Postad i Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

Bruce And The Iron FingerNär jag var yngre, kanske 12-15 år, såg jag en räcka filmer som jag senare skulle lära mig föll inom genren ”Brucesploitation”. Det innebär att man tar en kines, i stort sett vilken som helst, kallar honom för Bruce Nånting och gör sedan en film som man kallar Bruce Lee Gör Si Och Så. Min erfarenhet av kungfu-film vid den åldern var högst begränsad och det var inte alltid man fattade att det faktiskt inte var Bruce Lee i filmen, speciellt inte om det var Bruce Li som är ganska porträttlik.

En av filmerna jag såg då var Bruce Möter Järnnäven (även känd som Bruce Against Iron Fist) en film som jag minns speciellt för en hyfsat brutal scen mot slutet där en skurk får en pinne inkörd i munnen och förlorar ett par tänder. Jag har i flera år försökt hitta filmen, och slutligen beställde jag en DVD från Flashlegs Rare som specialiserar sig på svåråtkomlig martial arts-action.

Bruce Li är en polis som semestrar i Hong Kong. Hans polisvänner stöter på ett mord, och Bruce identifierar genast de dödliga såren. De kan endast ha uppstått via den ovanliga järnfingerstilen! Såklart ger han sig ut att leta rätt på mördaren. Storyn är väl duglig, fightingen högst medelmåttig och på det hela taget är filmen givetvis inte lika bra som jag minns den, och det tycker jag är synd för idén med järnfingerstilen är ganska ball och borde utforskas mer ingående i fler filmer.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud