| Subcribe via RSS

Mirrors

september 22nd, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Filmen Mirrors handlar inte helt oväntat om speglar. I öppningsscenen flyr en man ner i en tunnelbanestation, men speglarna hittar honom även där och hans spegelbild skär flinande upp halsen på sig själv och mannen dör i ett blodhav. Jack Bauer tar jobb som nattvakt på ett brandhärjat varuhus. Snart händer det saker i speglarna och sen blir det sjukt läbbigt. Läbbigt som fan. Apläbbigt helt enkelt.

För Mirrors är fan bland det läbbigaste jag sett i hela mitt liv. Regissören Alexandre Ajas tidigare filmer har jag missat – t.ex. Haute Tension och remaken av The Hills Have Eyes – men är de lika bra som den här måste jag nog se dem snarast. Det skräms, och det skräms ordentligt. Så fort någon blank yta dyker upp i bild sitter jag med fingret på mute-knappen för att slippa hoppa och slå huvet i taket.

Effekterna är grymma och filmen är skitsnygg. När storyn börjar nystas upp i sista halvtimmen så planar filmen ut lite, och slutet är… ja, det är inte bra helt enkelt. Men vid det laget är jag så jävla uppriven att det inte gör nåt. Jag tror jag darrar fortfarande och jag tänker inte titta mig i spegeln när jag borstar tänderna ikväll.

(Mirrors är en remake av den koreanska filmen Into The Mirror från 2003, men efter vad jag förstår är den inte särskilt läskig.)

3 Comments

3 Responses to “Mirrors”

 1. Rosie Says:

  Klockren recension! ;D Funderar på att se den, men vet fan inte om jag vågar.. The Grudge skrämde slag på mig. O.o Så jag vettefan..

  Den här bloggen kommer jag fortsätta läsa utan tvekan. ^^


 2. vrångmannen Says:

  The Grudge skrämde mig hyggligt men inte den här. Måste haft en vrång och dålig dag helt enkelt..


 3. anders Says:

  Men nu har du väl sett Haute Tension eller ”switchblade romance” som den heter här i svedala?. Annars är det verkligen hög tid att göra det. Hans remake av ”THHE” är också ruskigt bra. Och blodig nånting helt fantastiskt!!


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud