| Subcribe via RSS

Harbinger Down

november 15th, 2015 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Harbinger DownEn grupp akademiker har hyrt in sig på krabbfiskebåten Harbinger för att studera effekterna av global uppvärmning på en flock vitvalar i Berings hav. Väl där fiskar de upp en gammal Sovjetisk rymdfarkost som legat i isen i över trettio år och upptäcker snart att ryssarna verkar ha experimenterat med trögkrypare, en liten och motståndskraftig djurart som kan motstå extrema temperaturer och strålning. Djuren överlevde, men har muterat och efter att ha varit infrysta i ett isblock i tre decennier tänker inte varelserna ge upp värmen i form av mänskligt sällskap…

Harbinger Down blev en rejäl överraskning. I tron om att jag skulle få se en sunkig The Thing rip-off med (en nu mer skitgammal) Lance Henriksen fick jag istället en ganska välsmakande sci-fi skräckis som egentligen bara lider av två saker; den är på tok för kort och kameran var lite för skakig under några scener. Filmen hade lätt kunnat varit en halvtimme längre utan några som helst bekymmer för att utveckla karaktärerna lite mer och samtidigt (förhoppningsvis) kunna framkalla samma paranoida atmosfär som i The Thing, då det märks klart och tydligt att de fått kraftiga influenser ifrån den filmen utan att de för den sakens skull har gjort en rip-off av den.

Jag gillar Harbinger Down hur som helst. Även om den inte är felfri så levererar den tillräckligt för att underhålla mig. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud