| Subcribe via RSS

Escape Room

februari 22nd, 2019 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Affärerna går riktigt dåligt för Brice (Skeet Ulrich), ägaren av flyktrumsspelet Deranged. När han kommer över en mystisk låda, som sägs stänga inne en uråldrig demon, från en antikhandlare ser han en chans att få affärerna på fötter igen och placerar lådan inne i flyktrummet. Fyra vänner dyker snett efteråt upp och ska spela Deranged spelet. Tillsammans med en skådespelare som är en del av spelet blir vännerna inlåsta och påbörjar leken, som snart tar en dödlig vändning efter att de har öppnat lådan…

Jag kunde inte låta bli att köra en double-bill med bägge Escape Room filmerna från 2017 och den här Escape Room blev den andra filmen och jag blev inte speciellt besviken på den här heller. Den här – likt den föregående Escape Room – skiljer sig från 2019 filmen.. ganska mycket mer dessutom. Här har de slagit ihop den smala subgenren där folk blir satta i ett rum eller i en labyrint av rum för att de sedan ska försöka ta sig därifrån levande tillsammans med possession och slasher subgenrerna och det fungerar förvånansvärt bra.

Skådespelarna är bra och det är kul att återse Skeet Ulrich.. sisådär 21 år efter Scream! Manuset var fängslande och det bästa med filmen var – you guessed it – pusslen, så klart. Det enda jag skulle klaga på (om jag nu ska göra det) är väl att filmens tempo börjar släpa lite grann i de sista trettio eller så minuterna och jag tror att filmen hade mått bra av att ha kortats ned med i alla fall en tio minuter.

Överlag gillade jag även den här filmen och ger även den en rekommendation.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud