| Subcribe via RSS

Saw III

december 6th, 2009 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Kriminalaren Eric Matthews är spårlöst borta. Likaså är Jigsaw. Lynn, en duktig kirurg med äktenskapsproblem, blir emellertid kidnappad av Jigsaw’s lärling – Amanda. Anledningen är att Jigsaw ligger inför döden med en tumör i huvudet och Lynn måste hålla honom vid liv tills ytterligare ett av hans dödliga och sjuka spel är över: en man vid namn Jeff konfronteras med de personer som bär ansvaret till hans sons död. Kan han lära sig att förlåta?

Den tredje filmen i serien utvecklar storylinen ytterligare och ger svar på en del frågetecken de två föregångarna lämnade efter sig, samtidigt som fler frågtecken dyker upp – varpå det nu har kommit 3 uppföljare till efter den här. Men det vet ju alla.

Saw III är sämre än sina föregångare, men det betyder inte att den är dålig. Tvärtom. Det är en bra film, men stundtals blir filmen ganska gaggig då det inte händer speciellt mycket mer än att de bara pratar (och fyller igen alla frågetecken). Filmen har spänning, men inte alls av den nagelbitande varianten.

Storyn twistas återigen lite grann och första gången man ser filmen lyfter man lite på ögonbrynet och tycker det hela är ganska smart upplaggt.

Mer än så har jag inte att säga. Jag tycker Saw III är en bra film, men de två föregångarna (speciellt den första) är bättre. Den är hur som haver godkänd.

Nu när de tre första Saw-filmerna är överstökade kan ni också läsa mina recensioner (som är lite längre) på fyran och femman i serien.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0489270/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud