| Subcribe via RSS

Machete

september 24th, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi av H

Äntligen har jag sett den. Filmen som började sitt liv som en påhittad trailer i Robert Rodriguez’ och Tarantinos Grindhouse-projekt.

Först av allt: Regisserad av Robert Rodriguez. Och sen, smaka på den här rollistan: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Lindsay Lohan och Tom Savini. Läs den gärna en gång till.

Storyn är enkel. De Niro är en rasistisk senator som jobbar hårt för att få bygga en elektrisk mur mot Mexiko för att stoppa alla invandrare. Hans medhjälpare, Jeff Fahey, hyr in en mexikansk ”gästarbetare” från gatan för att skjuta De Niro för att piska upp sympati för hans parti. Synd bara att han valde Machete, en stenhård ex-federale

Det är med stor glädje jag kan meddela att Machete är en riktig röjarskiva. Visst stannar det av lite ibland och rent handlingsmässigt är det inget att förvånas över, men när actionscenerna dundrar igång så åker macheten fram och folk huggs i småbitar och skjuts ihjäl så det verkligen skvätter om det.

Som med Planet Terror har man medvetet fått filmen att se billig och sliten ut. En stor del av humorn ligger i just att härma en sorts trashig, superhård och överdriven actionrulle som egentligen inte existerar mer än vår fantasi och i falska minnen av gamla B-rullar i sketna biografer på den dåliga delen av stan.

Machete är 100 minuter ren jävla underhållning. Nu väntar vi på Hobo With A Shotgun.

2 Comments

2 Responses to “Machete”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Machete Says:

    […] story är simpel – jag citerar ur H’s excellenta recension; De Niro är en rasistisk senator som jobbar hårt för att få bygga en elektrisk mur mot Mexiko för […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Machete Kills Says:

    […] gärna min recension av Machete, samt H’s recension av den […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud