| Subcribe via RSS

The Human Centipede II (Full Sequence)

mars 25th, 2012 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare, Splatter av J

Tillsammans med sin mor bor enstöringen Martin (Laurence R. Harvey) i ett lägenhetshus och jobbar nattskift som säkerhetsvakt i ett underjordiskt parkeringsgarage. Martin, som tydligt inte har alla hästar i stallet, flyr sin trista tillvaro med hjälp av skräckfilmen The Human Centipede (First Sequence) och bygger upp en fetisch för den noggrant kirurgiska skickligheten hos Dr. Heiter, vars kännedom om de mänskliga gastriska systemen inspirerar Martin till att försöka sig på det otänkbara…

För att vara förra årets ”äckligaste film” så tycker jag att The Human Centipede (Full Sequence) var ganska tam, precis som den första filmen. Allt det äckliga inträffar mot slutet av filmen och när det väl börjar inträffa så har jag redan tappat intresset för filmen då Tom Six återigen envisats med att göra en film som ska vara kontroversiell och rent utsagt snuskig men som istället blir långdragen och totalt ointressant tack vare att nästintill allt gore av värde inträffar i slutet – som till råga på allt inte är nämnvärt äckligt heller.

Skådespelarna är inget vidare heller, vilket försvårar situationen ytterligare för min del att engagera mig i filmen. Precis som i den första filmen är det skurken som snor hela showen. Laurence R. Harvey är sjukt bra som mongot Martin och har ett minst sagt udda utseende. Effekterna är rätt bra, fast med tanke på att filmen är i svart-vit är de säkerligen sämre och billigare än vad de ser ut att vara. Eller nåt. Whatever…

Personligen tycker jag att The Human Centipede II (Full Sequence) är en trist och överhypad film som utger sig för att vara mer än vad den egentligen är. Missförstå mig rätt på den här punkten, det här är ingenting man ska se om man inte klarar av att se grövre former av våld och äckel men samtidigt är det en rätt mjäkig film för oss gorehounds som är härdade när det kommer till våldsfilm.

Bättre än den första filmen, men helt klart inte en bra film på något som helst vis. Tredje filmen i serien släpps under nästa år.

Läs gärna min recension på den första filmen och H’s recensioner på den första samt den andra filmen, i klippt version.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud