| Subcribe via RSS

Poison Ivy II

juli 14th, 2012 | Postad i Drama, Film, Thriller av J

Med en lagom försening på runt 2 veckor anländer den överbeskyddade Lily (Alyssa Milano) till en konstskola i Kalifornien, där hon snabbt inser att ”vara konstig” är helt normalt. Bara någon dag efter sin ankomst finner hon en låda med prylar, som tillhör någon tjej vid namnet Ivy. I lådan finner hon nakenbilder på Ivy samt hennes dagbok, vilken hon börjar läsa ur. Allt eftersom hon läser i dagboken börjar hon inse vilket tillbakadraget, instängt och trist liv hon lever och bestämmer sig således att förändra saker och ting och bli lite mer ”crazy” – vilket kan leda till mer komplicerade situationer än vad Lily bett om…

Medans Poison Ivy var ett segt ”erotiskt” thriller-drama är Poison Ivy II ett segt erotiskt thriller-drama. Det är en del tuttar, ett par sexscener och musik som påminner om något ur en mjukporrfilm, men det är fortfarande lika segt. Om inte segare. Det händer mer eller mindre ett skit förrän de sista 10 minutrarna av filmen och vid det laget har jag som tittare redan tappat intresset för länge sedan och en inre kamp om att låta bli att spola i filmen uppstod ca en timme innan.

Skådespelarna är rätt bra och det är ju trevligt att se Alyssa Milano lättklädd ett par gånger, men det räddar inte den här tröga filmen. Den första filmen var runt 90 minuter, vilket var alldeles lagomt för den här typen av film. Liksom, vem orkar med något längre? Poison Ivy II är däremot längre och hamnar på runt 105 minuter vilket, för mig, är helt jävla obegripligt. Varför inte bara klippa bort allt svammel och onödigt långa/utdragna scener? Eller åtminstone korta ner dem?

Poison Ivy II må vara mer erotisk än Poison Ivy, men den är absolut inte bättre på något som helst sätt. Dessutom hade de lika gärna kunnat kallat den här filmen för något annat (Lily, exempelvis) och tagit bort den där lilla, lilla referensen till den första filmen. Det är ju inte direkt så den här filmen är hjälpt av den första, så varför ens kalla den för nummer två? Jag har då ingen aning. Nästa.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud