| Subcribe via RSS

The Taking Of Pelham 1 2 3 (2009)

april 22nd, 2012 | Postad i Action, Film, Thriller av J

En tidig eftermiddag slår fyra kapare till mot ett tunnelbanetåg i Manhattan och stannar upp det i en sluttning för att sedan koppla loss alla vagnar efter den första. Jobbfördelaren Walter Garber (Denzel Washington) – en kontrollör av tågvagnar som blivit tillfälligt degraderad då en utredning uppstått efter att han blivit anklagad för att ha tagit emot mutor – blir den som uppmärksammar tågets stopp och blir även den som får kontakt med kaparnas ledare, som kallar sig för Ryder (John Travolta). Ryder kräver en lösensumma på 10 miljoner dollar inom en timme – annars kommer en i gisslan att avrättas för varje minut som går över den utsatta tiden. Varpå en kamp mot klockan påbörjas där Garber måste försöka vinna mer tid åt polismyndigheten…

När jag var yngre och såg TV-remaken av The Taking Of Pelham 1 2 3, från 1998, tyckte jag att den var en riktigt bra TV-thriller som höll måtten utomordentligt. Jag hade emellertid ingen som helst aning om att det var en remake av en gammal rulle från 1974, som i sin tur var baserad på en bok av författaren John Godey. Ett x antal år senare såg jag om den för att recensera den (ni finner den recensionen här), kanske tack vare att den här remaken från 2009 skulle komma. Eller nåt. Jag minns inte riktigt.

Hur som helst såg jag aldrig den här remaken och lät den passera utan att ta någon notis om den. Nu, 3 år efter dess release, har jag då alltså äntligen sett den och tycker att den faktiskt var ruskigt bra. Det är ett högt tempo större delen av filmen och.. ja, vad ska man säga? Den är helt enkelt spännande och underhållande, även om den stundtals har en och annan klyscha som smiter in. Det som lyfter upp filmen mest är nog dock Washington’s och Travolta’s prestationer i huvudrollerna (att se och höra Travolta svära tungan svart är även det underhållande på ett litet speciellt vis).

The Taking Of Pelham 1 2 3 remaken från 2009 är en bra film som jag absolut tycker man ska se om man inte har sett den. Helt enkelt. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud