| Subcribe via RSS

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings

april 15th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

En grupp vänner bestämmer sig för att bege sig iväg till en stuga uppe i fjällen under sin vinterledighet, men lyckas på vägen upp dit köra fel och hamnar mitt i en snöstorm. De hittar emellertid ett gammalt övergivet sanatorium som de tar sig in i för att komma undan stormen och finner platsen ganska ”häftig”, med övergivna patientrum och kontor. Sanatoriumet har emellertid ett mörkt förflutet och några av de gamla patienterna bor fortfarande där – och de är inte glada över inkräktarna, vilket vännerna snart blir varse om…

När jag fick veta att Wrong Turn 4 skulle bli verklighet begrep jag inte riktigt vad de bakom filmen tänkte med. Räckte det inte med att de två första filmerna var sisådär och att den tredje var helt värdelös? Behövdes det verkligen en fjärde film i serien? Ja, tydligen – för här är den ju. Nåja. Jag slog hur som helst igång den utan några direkt förväntningar på att den ens skulle vara hyfsat bra, då den tredje filmen var totalt värdelös. Nu, efter att ha sett den, måste jag säga att den faktiskt inte var så usel som jag förväntade mig att den skulle vara, otroligt nog.

Skådespelarna gör ett ganska hyfsat jobb, men deras karaktärer är en bunt jävla idioter som inte förtjänar något mindre än att bli slaktade av freaksen i filmen. Deras handlingar är helt urblåsta och emellanåt funderar jag om den som skrivit manus tänkt sig att karaktärerna ska vara helt IQ-befriade. Effekterna är sisådär. Precis som i den tredje filmen används det CGI till flera dödsscener och det ser, i vanlig ordning, förjävligt ut, men till skillnad från den filmen har de även någon enstaka docka med här. Tror jag iaf. Eller nåt. Vem bryr sig..

Filmen börjar rätt intressant, men mynnar sedan ut i en stor klyscha och blir ganska ointressant en bit in. Manusförfattaren verkar ha försökt pricka in varenda klyscha som finns i ”boken” och.. ja.. det blir helt enkelt aldrig spännande, utan man sitter mest och väntar på att nästa idiot ska falla offer – även om dödsscenerna är rätt tråkiga och inte speciellt påhittiga heller.

Wrong Turn 4 är en klar förbättring sedan den genomusla trean, men är verkligen inte en bra film. Är man ute efter en IQ-befriad slasher med våld och korkade karaktärer som gör korkade saker så är det emellertid ett givet val, annars kan man lika gärna se någonting annat. Någonting som är bra. Kanske.

Sugen på mer läsning? Läs mina recensioner av de första tre filmerna här, här och här.

2 Comments

2 Responses to “Wrong Turn 4: Bloody Beginnings”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Wrong Turn 5: Bloodlines Says:

    […] gärna också mina recensioner på ettan, tvåan, trean och fyran av Wrong Turn […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fritt vilt Says:

    […] Fritt vilt är att fem år efter att den kom släpptes Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (recenserad här), som påminner en hel del om Fritt vilt. Frågan är om inte manusförfattaren bakom den filmen […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud