| Subcribe via RSS

Messiah Of Evil

oktober 14th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Ska jag vara uppriktig med valet av Messiah Of Evil så handlade det hela om att jag hörde samplingar ifrån filmen i en låt, Mainframe – No One Will Hear You Scream. Det dröjde emellertid ganska länge innan jag hittade källmaterialet för samplingarna och beslöt mig ganska omgående att se filmen Mainframe hade samplat ifrån. BIG MISTAKE. Messiah Of Evil är en riktig skitfilm som man absolut inte behöver bry sig i på något som helst sätt, även om den har fått rätt bra respons på nätet av folk som uppenbarligen tycker att 90 minuter långa filmer där det knappt händer någonting är bra för att de har ”en tung stämning”. Vad spelar det för roll om filmjäveln har en tung/bra/whatever stämning om det inte händer något? Yeeeeeeeesh….

Filmen handlar hur som helst om något fruntimmer som bestämmer sig för att åka till sin far, enbart för att finna hans residens övergiven. I sitt sökande efter fadern stöter hon på en trio som också letar efter honom och ett gammalt fyllo som svamlar om vidskepligheter – vilket så klart visar sig vara sanna.

Det som gör Messiah Of Evil så jävla tråkig är inte bara att det knappt händer något, utan också för att när det väl händer något klipps det och det blir en ny scen vilket utesluter mer eller mindre allt gott som en 70-tals film brukar inneha. Storyn är inte så mycket att hurra över heller, speciellt inte när man kan förutse ungefär 95% av filmens händelseförlopp efter ungefär 15 minuter speltid. Det spelar alltså ingen som helst jävla roll hur ”tung” än stämningen i filmen är; filmen förblir skittråkig och ointressant ända fram till sluttexterna. Skådespelarna är dock rätt bra och gör hyfsade prestationer även om manuset är rent gar-bitch. Effekterna ser till en viss del bra ut (så som två lik i början av filmen), men samtidigt till en viss del värdelösa (så som det lilla blodet som visas filmen igenom som ser ut som Falu rödfärg).

Det gjordes en del bra filmer under 70-talet och Messiah Of Evil är inte en av dem. Vad än alla nötter på nätet säger; det här är inte en bra film. Undvik.

1 Comment

One Response to “Messiah Of Evil”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Devil’s Nightmare Says:

    […] filmen Devil’s Nightmare var när jag skulle se den urusla Messiah Of Evil (recenserad här), då jag såg ett double feature cover av Devil’s Nightmare och den filmen. Av ren nyfikenhet […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud