| Subcribe via RSS

From Paris With Love

september 30th, 2012 | Postad i Action, Film, Komedi, Thriller av J

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) är en ambitiös adjutant till den amerikanska ambassadören i Paris, som gör småjobb för CIA och hoppas på att bli uttagen till Black Ops. Kvällen då han och hans flickvän, Caroline (Kasia Smutniak), förlovar sig får han ett telefonsamtal att plocka upp Charlie Wax (John Travolta) från Orly. Charlie visar sig vara en okonventionell regeringsanställd; stor, skallig, skäggig, slängd i käften och excentrisk – men samtidigt ett livsfarligt vapen. Charlie drar med sig James ut på en galen turné av mord och förstörelse, men samtidigt som kropparna slängs på hög är syftet med det hela fortfarande oklart för James.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om From Paris With Love. Det är en sån där partner-film där ena delen av duon bromsar, medans den andra trycker gasen i botten och skiter fullständigt i konsekvenserna. Konceptet är ganska standard alltså och tillför egentligen inte något nytt på den fronten. Det den däremot gör är att leverera action och en hel del gapskratt (även om filmen kanske inte är tänkt som en komedi så tar jag den delvis för det).

Skådespelarna är suveräna och Travolta är underbart uppkäftig i sin roll och står för den största delen av gapskratten redan från första sekunden han står framför kameran. Manuset tillför inte så mycket nytt, men bjuder på en hel del action (även om slutet kändes lite tamt) och större delen av filmen är väldigt underhållande.

För att avrunda en kort recension; jag rekommenderar den här filmen, trots det tama slutet.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud