| Subcribe via RSS

Serbuan maut

november 17th, 2012 | Postad i Action, Film, Martial Arts/Kung-Fu, Thriller av J

Slummen i Jakarta, Indonesien, har en övergiven lägenhetsbyggnad blivit ett avspärrat område, som inte ens polisen är villiga att beträda. Stället har blivit ett tillhåll för gangsters och mördare och ägs av den psykotiske knarkkungen Tama (Ray Sahetapy). I ett försök att plocka ner Tama infiltrerar ett SWAT team byggnaden, men blir snabbt upptäckta. Utan förstärkning – tack vare att deras chef genomfört tillslaget utan tillstånd – måste SWAT teamet försöka överleva attackerna ifrån byggnadens invånare…

Två ord: se filmen. Serbuan maut – eller The Raid: Redemption som den heter i övriga världen (I guess) – är en hårdnackad, våldsam och blodig actionrulle som brakar på under 90 minuter och stannar inte upp i speciellt många scener för att ge tittaren något större utrymme för att andas ut. Det rör hela tiden på sig ända fram till sluttexterna och jag tror jag räknade till runt 40 gånger under filmens gång där jag skrek ”Shiiiit!” rakt ut under någon action- eller fightscen.

Sa jag se filmen? Se filmen. Nu. Nu. Nu. Nu. Nuuuuuu. Sluta läs och se filmen. Nu.

2 Comments

2 Responses to “Serbuan maut”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Merantau & The Raid: Redemption Says:

    […] även på att läsa J:s recension av “The Raid” genom att klicka här, samt min egen kortare, tidigare recension av “Merantau” där du också får se trailern. […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Raid 2: Berandal Says:

    […] gärna min recension av den första filmen och H’s recensioner av båda filmerna på DVDKritik som ni finner här och […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud