| Subcribe via RSS

Johnny English

april 24th, 2013 | Postad i Film, Komedi av J

Under ett av sina uppdrag omkommer MI7 agenten Agent One (Greg Wise) tack vare bristfällig information. Under hans begravning samlas alla MI7 agenter för att delta – vilket visar sig vara ett ypperligt tillfälle att bomba stället och endast lämna kvar en agent i MI7; Johnny English (Rowan Atkinson). Det enda problemet är att English är troligtvis den största klåparen genom tiderna hos MI7 och lyckas, även om det inte är hans mening, alltid krångla till saker och ting mer än nödvändigt.

Ledningen på MI7 tror att Agent One var någonting på spåren; att en kupp mot de engelska kronjuvelerna är planerad. När en uppvisning av dem ska genomföras blir English ditskickad för att övervaka det hela. Givetvis går någonting snett och juvelerna försvinner och English sätts på fallet att leta reda på dem. Hans undersökningar leder honom till den beryktade fransosen Pascal Sauvage (John Malkovich), som verkar vara mer inblandad i det hela än vad English till en början trodde.

Johnny English var bra den första gången jag såg den. Och den andra. Och den tredje. Och den står sig ganska bra även nu när jag har sett den för trehundrafemtioelfte gången. Johnny English är en de filmer jag har sett mest i hela mitt liv skulle jag tro, tack vare att det är en sån där film jag har slagit igång när jag legat och varit sjuk och inte orkat titta på något som man behöver använda huvudet för att begripa sig på. Nåja…

Johnny English är hur som helst rolig och skojig och även om jag har sett den ett hundrtal gånger eller så, så skrattar jag fortfarande ganska gott åt Atkinson som beter sig som en idiot större delen av filmen. Övriga skådisar är bra, men tillför inte alls lika mycket humor som Atkinson; det är hans film helt enkelt.

Det finns inte så mycket mer att skriva om den här filmen egentligen. Gillar man Atkinson är den ett givet val, hatar man karln så bör man nog undvika den. Jag gillar Atkinson och rekommenderar den iaf.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud