| Subcribe via RSS

Beverly Hills Cop

augusti 15th, 2012 | Postad i Action, Film, Komedi av J

Detroit snuten Axel Foley (Eddie Murphy) får en glad överaskning när han kommer hem efter ett misslyckat undercover jobb, som han genomförde på eget initiativ; hans gamla barndomskompis, tillika smågangster, Mikey Tandino (James Russo), som bor i Beverly Hills, är på besök. Det dröjer dock inte länge förrän två torpeder dyker upp och har ihjäl Mikey, men låter Axel leva.

Efter att ha fått nobben av sin chef om att ta fallet kring Mikey’s död begär Axel ut semester för att kunna åka till Beverly Hills – och försöka luska ut vem som hade ihjäl Mikey och varför.

Vad finns att säga om Beverly Hills Cop som inte sagts ungefär en miljard gånger redan? Inte speciellt mycket skulle jag tro. Jag, som så många andra, tycker att det är en suverän film som fortfarande håller stenhårt, nästan 30 år efter dess release. Skådespelarna (speciellt Eddie Murphy) är suveräna, humorn är bra och musiken är typiskt 80-tal, för att inte tala om temat som troligtvis är ett av de mest igenkända och remixade teman som någonsin har gjorts.

Har du inte sett Beverly Hills Cop – eller Snuten I Hollywood som den hette i Sverige – så har du missat någonting riktigt bra. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud